Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγούμε Volvo XC60 Mild Hybrid 235PS

Διαβάστηκε από 5102 αναγνώστες - 26/9/2019

Κάτω από το καπό του λευκού Volvo XC60 δε λειτουργεί ένας βενζινοκινητήρας, αλλά ένας diesel με ελαφρώς υβριδική υποστήριξη. Προφανώς, οι Σουηδοί θέλησαν να απαλλαγούν από το απλό D, ιδιαίτερα από τότε, που ξεκίνησε το σκάνδαλο της VW με τα diesel, αλλά και οι περιορισμοί της κυκλοφορίας κάποιων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στο κέντρο διάφορων πόλεων.

Κρίμα μόνο, που τη στιγμή την οποία το diesel είναι επιτέλους τόσο καθαρό, όσο τουλάχιστον μας το είχαν υποσχεθεί εδώ και χρόνια, δεν αποτελεί πια επιλογή για πολύ κόσμο. Πάντως η Volvo, τουλάχιστον από τον τρόπο λειτουργίας του εν λόγω κινητήρα απέχει πλέον αρκετά, καθώς τον υποστηρίζει με ένα σύστημα 48 Volt. Φέρνει αυτό τελικά κάτι στην πράξη;



Η καθημερινότητα αποτελεί ένα από τα καλύτερα στοιχεία του Volvo XC60. Με μήκος περίπου 4,70 m, το SUV παραμένει αρκετά συμπαγές, ακόμα και για το κέντρο κάποιων πόλεων, ωστόσο παρέχει άνετους χώρους για έως και πέντε επιβάτες, αλλά και για αποσκευές με όγκο 500 λίτρων. Αντίστοιχες δυνατότητες έχουν και οι ανταγωνιστές του XC60 από πλευράς Audi, BMW και Mercedes, αλλά δε διαθέτουν τόσο πολύ στιλ όσο το Volvo. Η ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή, τα υλικά εξαιρετικά και μόνο το περίπλοκο menu στον υπολογιστή ταξιδιού και στα άλλα σχετικά συστήματα δεν επιτρέπουν στο σουηδικό μοντέλο να αποσπάσει τον καλύτερο βαθμό σε αυτήν την αξιολόγηση.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις