Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οδηγούμε πρώτοι το νέο Audi e-Tron Sportback

Διαβάστηκε από 24528 αναγνώστες - 1/10/2020

Οδηγούμε πρώτοι, το πιο όμορφο και ολοκληρωμένο ηλεκτρικό SUV της αγοράς. Το νέο Audi e-tron Sportback είναι ένα ηλεκτρικό SUV με ξεχωριστή, κουπέ σχεδίαση, που έχει κληρονομήσει ηλεκτρικά γονίδια, αλλά ξεχωρίζει με την μοναδική του σχεδίαση.

Μετά το «απλό» e-tron,  που είναι κάτι σαν ένα «ηλεκτρικό» Q7, έρχεται και το Q8 στα e-SUV. Και έχει ένα πίσω άκρο, που μόνο ο αρχισχεδιαστής, Marc Lichte, μπορεί να υλοποιήσει τόοοσο sexy! Ναι, και αυτό το e-tron έχει μήκος 4,90 μέτρα, όπως ο πιο πρακτικός αδελφός του. Όσο για το πλύσιμο στο χέρι θα χρειαστείτε σκαμνάκι, αφού το ύψος του φτάνει στα 1,62 μέτρα. Η τέχνη του κρύβεται στο ότι αυτό το τερατώδες μέγεθος δεν του φαίνεται!



Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας είναι ένα "55 quattro" και αυτό μας λέει δύο πράγματα: Πρώτον, είναι το ισχυρότερο από τα δύο Sportback με ισχύ 408 PS, σε αντίθεση με το ασθενέστερο e-tron που έχει ισχύ μόνο 313 PS. Και, δεύτερον, είναι μονίμως τετρακίνητο, καθώς έχει εγκατασταθεί από ένας ασύγχρονος ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα. Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά πίσω. Το Sportback στην Audi είναι κάτι σαν coupe με πέντε πόρτες και με λιγότερο χώρο, σύμφωνα με τα νούμερα. Γιατί σε ένα αυτοκίνητο μήκους 4,90 και ύψους 1,62 μέτρων, πόσο θα λείψουν 2 εκατοστά από το ύψος για το κεφάλι στο πίσω μέρος και 45 λίτρα όγκου από το χώρο αποσκευών; Μάλλον απαρατήρητο περνάει.



Το Sportback χωράει 615 λίτρα, ενώ το e-tron 660. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, το Sportback υστερεί ελαφρώς με 1.655 έναντι 1.725 λίτρων. Τα δεχόμαστε όλα αυτά προς όφελος της ομορφιάς.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις