Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes GLC 450 d: Το καλύτερο SUV που μπορείς να αγοράσεις
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes GLC 450 d: Το καλύτερο SUV που μπορείς να αγοράσεις

23/3/2024

Στην AutoBild είναι ξεκάθαροι!
Η Mercedes GLC 450 d είναι το καλύτερο SUV που μπορείς να αγοράσει κάποιος παγκοσμίως!
Έχει εξαιρετικές επιδόσεις, full τεχνολογία, luxury στοιχεία και καίει μόλις 7,7 λτ.
Στο δρόμο είναι άνετη όταν πρέπει, sportif όταν της ζητηθεί.

Η Mercedes GLC 450 d είναι το καλύτερο SUV που μπορείς να αγοράσει κάποιος παγκοσμίως!

Οι συνάδερφοι της AutoBild δεν κάνουν σχεδόν ποτέ «μεγάλες» δηλώσεις. Όμως η Mercedes GLC 450d τους ανάγκασε να «σπάσουν» τους κώδικες τους και μετά την εκτενή δοκιμή της να αναφέρουν ότι είναι το καλύτερο SUV που μπορείς να αγοράσει κάποιος παγκοσμίως! Ακόμα και το υψηλό κόστος της, που ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ στη χώρα μας, δεν ήταν ικανό για να χαλάσει την εξαιρετική εντύπωση που τους άφηνε το πολυτελές SUV της γερμανικής εταιρείας.

Έχει εξαιρετικές επιδόσεις και καίει μόλις 7,7 λτ.

Οι 367 ίπποι του 3λίτρου διτούρμπινου πετρελαιοκινητήρα και οι επιπλέον 23 που προσθέτει το σύστημα ήπια υβριδικής υποβοήθησης, μαζί με τη θηριώδη ροπή των 750Nm στέλνουν το μοντέλο των 2+ τόνων από το μηδέν στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δλ., ενώ η τελική του ακουμπάει τα 250 χλμ./ώρα. Όλα αυτά με μόλις 7,7 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση, μια τιμή που συνήθως συναντάμε σε μικρά αυτοκίνητα πόλης. Την μετάδοση της ισχύος έχει αναλάβει το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της εταιρείας, ενώ η μεταβλητή τετρακίνηση 4Matic την διαχειρίζεται ιδανικά.

Full τεχνολογία, luxury στοιχεία και εξαιρετικοί χώροι για τους επιβάτες

Ταυτόχρονα το εσωτερικό βρύει από τεχνολογία και luxury αισθητική, αφού εκτός από ποιοτικά υλικά, συναντάμε τη νέα γένια του συστήματος πολυμέσων MBUX και συστήματα υποβοήθησης που λειτουργούν εξαιρετικά καλά και γρήγορα, ενώ οι χώροι της χαρακτηρίζονται ως βασιλικοί.

Στο δρόμο είναι άνετη όταν πρέπει, sportif όταν της ζητηθεί.

Η αερανάρτηση που φοράει η Mercedes GLC 450 d καταπίνει ότι βρεθεί στο πέρασμα της, κρατώντας τους επιβάτες μακριά από τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, πάρα τους τουλάχιστον 19ιντσους τροχούς, και σε συνδυασμό με την καλή ηχομόνωση εκτοξεύουν την ποιότητα κύλισης. Όμως όταν της ζητηθεί και με επιλεγμένο το κατάλληλο oδηγικό mode δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο να στρίψει με αυτοπεποίθηση σε κάποιο επαρχιακό δρόμο, προσφέροντας στον οδηγό της μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και «συγκινήσεις» που θυμίζουν καθαρόαιμο σπορ μοντέλο. Ταυτόχρονα η τετραδιεύθυνση επιτρέπει στο μοντέλο των 4,72 μέτρων να παραμένει ευέλικτο στην πόλη κι ευκολοδηγήτο ακόμα κι από πιο άπειρους οδηγούς.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε