Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ανανεωμένο Skoda Kamiq: Το οδηγούμε και μας κερδίζει με την ευρυχωρία του
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Skoda Kamiq: Το οδηγούμε και μας κερδίζει με την ευρυχωρία του

Διαβάστηκε από 5666 αναγνώστες - 9/3/2024

Πλέον έρχεται και με κινητήρα 115 ίππων!
Πίσω χωράνε επαγγελματίες μπασκετμπολίστες.
Προσανατολισμένο στην άνεση, σπορ μόνο με την προαιρετική ανάρτηση.
Ελάχιστες οι εξωτερικές αλλαγές, κυρίως στα φώτα!

Πλέον έρχεται και με κινητήρα 115 ίππων!

Βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι του Skoda Kamiq Fl, με την πιο σημαντική αλλαγή του να βρίσκεται κάτω από το καπό, αφού πλέον εφοδιάζεται και με τον νέο 1000αρη τρικύλινδρο κινητήρα του ομίλου που αποδίδει 115 ίππους και 200Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ είναι ο νέος εκπρόσωπος της οικογένειας evo2 και φέρνει μεταβλητό χρονισμό εισαγωγής κι εξαγωγής, καθώς και τούρμπο με μεταβλητή γεωμετρία εισαγωγής, ενώ το οδηγήσαμε και με το χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων και με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Στην πρώτη περίπτωση μας άρεσε η καλή κλιμάκωση του και το κούμπωμα, ενώ στη δεύτερη η ομαλότητα στις αλλαγές ήταν εντυπωσιακή και η συνολική αίσθηση ευχάριστη, παρά το ελαφρύ τράνταγμα κατά την εκκίνηση.

Πίσω χωράνε επαγγελματίες μπασκετμπολίστες

Σε σχέση με τα «αδερφικά» VW T-Cross και Seat Arona, το Skoda Kamiq έχει δέκα εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στην ευρυχωρία της καμπίνας κι όχι τόσο στο χώρο αποσκευών. Τη στιγμή που το πορτ-μπαγκάζ δεν ξεπερνάει τα 400 λίτρα σε πενταθέσια διάταξη, οι πίσω επιβάτες έχουν τόσο χώρο για το κεφάλι τους που θα κάτσουν με άνεση ακόμα κι αν είναι βασικοί ψηλοί σε επαγγελματική ομάδα μπάσκετ, ενώ τα γόνατα τους τοποθετούνται σε βολική γωνία λόγω του ύψους του καθίσματος που φτάνει τα 30 εκατοστά.  

Προσανατολισμένο στην άνεση, αλλά δεν «χάνεται» στην πίεση!

Το Skoda Kamiq, τουλάχιστον στη βασική του έκδοση, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση. Η ανάρτηση του θα απορροφήσει τις όποιες κακοτεχνίες εμφανιστούν στο δρόμο της, με την απόσταση από το έδαφος να κάνει το ανέβασμα σε πεζοδρόμια εύκολη υπόθεση, ενώ το τιμόνι είναι ελαφρύ, διευκολύνοντας τις μανούβρες μέσα στην πόλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ανταπεξέλθει όταν οι στροφές ανέβουν, αφού παραμένει αρκετά προβλέψιμο στο όριο, παρά τις κλίσεις του αμαξώματος, ενώ αν ο ιδιοκτήτης θέλει το κάτι παραπάνω, μπορεί να επιλέξει την προαιρετική σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος.

Ελάχιστες οι εξωτερικές αλλαγές, κυρίως στα φώτα

Ο ευκολότερος τρόπος για να αναγνωρίσετε το Skoda Kamiq Fl είναι να το κοιτάξετε από πίσω. Εκεί ξεχωρίζουν τα νέα φωτιστικά σώματα με τη ιδιαίτερη σχεδίαση που θυμίζουν αγκύλη, ενώ μπροστά η μάσκα είναι ελαφρώς πιο κάθετη, με τους προβολείς και τα φώτα ημέρα να είναι ανασχεδιασμένα. Από εκεί και πέρα στις νέες επιλογές του extra εξοπλισμού υπάρχουν θύρες USB-C για ταχύτερη φόρτιση και πίσω ηλεκτρική πόρτα με αισθητήρες για άνοιγμα με το πόδι.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις