Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

SUV ή Cabrio?

Διαβάστηκε από 23668 αναγνώστες - 12/1/2021

Έπειτα από την πρώτη δοκιμαστική διαδρομή μας, ένα είναι βέβαιο: Δε θα υπήρξε κάποιος σοβαρός λόγος για την... αποκάλυψη του SUV της VW. Ήταν απλώς, θέμα σχεδίασης. Ωστόσο, η αφαίρεση της οροφής και των δύο πίσω θυρών ταιριάζει μια χαρά στο μικρό SUV, αλλά συγχρόνως, δεν αρέσει στον καθένα (σε αντίθεση με τα περισσότερα των υπόλοιπων VW). Και σε αυτήν την κατηγορία, όπου η VW ανταγωνίζεται το MINI Cabrio, αυτός σαφώς και βοηθά.

Πολυτάλαντο
Ειδικά με δεδομένο ότι το T-Roc έχει διατηρήσει τα πρακτικά ταλέντα του: Την πρόσβαση στο εσωτερικό του, που γίνεται άνετα, τις θέσεις, που είναι βολικά ψηλές, την καλή περιφερειακή ορατότητα (τουλάχιστον προς τα εμπρός, καθώς προς τα πίσω περιορίζεται λίγο όταν η οροφή είναι κλειστή). Και τέλος, το ευχάριστο ταλέντο του κατά την οδήγηση. O turbo κινητήρας των 1,5 λίτρων αρέσει τελικά με το μεταξένιο ήχο του, την ευχάριστη απόδοση της ισχύος του και τους πολύ καλούς τρόπους του κιβωτίου ταχυτήτων. Την ίδια στιγμή, ταιριαστή είναι και η ρύθμιση της ανάρτησης, η οποία τα καταφέρνει σχετικά κομψά, διατηρώντας ταυτόχρονα εξαιρετικές ιδιότητες παροχής άνεσης. Ούτε το τιμόνι είναι ικανό να μας παρασύρει, ωστόσο, σε γενικές γραμμές, αρέσει με την αμεσότητά του.



Κι αν ο οδηγός δεν ήξερε, πως η οροφή είναι απούσα (και με αυτή και η σταθερότητα), δε θα το καταλάβαινε καθόλου ούτε στο τιμόνι. Μόνο τα πολύ ευαίσθητα... οπίσθια καταλαβαίνουν ένα σχεδόν ανεπαίσθητο τρέμουλο.
Όλα λοιπόν, ακούγονται μια χαρά. Καιρό να περάσουμε στα μειονεκτήματα. Αρχικά, θα αναφερθούμε στην πρόσβαση στα πίσω καθίσματα, ιδιαίτερα με την οροφή κλειστή, όπου θα τα κατάφερνε γρήγορα μόνο ένας... φακίρης. Αλλά, και αφού καθίσει κανείς, δε βελτιώνεται και τόσο η κατάσταση, αφού ο χώρος για τα γόνατα είναι λίγος, ενώ με την οροφή ανοιχτή ο αέρας δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Κάτι που συμβαίνει και σε ένα ανοικτό MINI.
Με εξαίρεση την τελευταία παρατήρηση, το ανοικτό VW είναι μία επιτυχημένη μείξη από cabrio και SUV. Ή κότας και αυγού.



Συμπέρασμα
Αυτό το VW είναι ένας τύπος, που μπορεί να γίνει αρεστός. Τα προσόντα ενός καλού SUV συνδυάζονται με αυτά ενός cabrio; Εξωτικός ο συνδυασμός. Είναι πιο πρακτικό σε σχέση με ένα MINI, έχει καλές πιθανότητες να επιβληθεί. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει