Όλα τα διαμάντια της Citroen

Διαβάστηκε από 50670 αναγνώστες - 14/9/2020

Η Citroen έγινε 100 ετών. Τα μεγαλοπρεπή αυτοκίνητά της τα κρύβει σε μία παλιά αίθουσα. Ανοίγουμε, λοιπόν, αυτό το θησαυροφυλάκιο, για να ρίξουμε μια ματιά σε ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας της αυτοκίνησης.

Η πόρτα της αίθουσας ανοίγει και ένα Traction Avant βγαίνει προς τα έξω. Ακόμα μεγαλοπρεπές, με τα μακριά φτερά του και με χρώμα "Bleu nuit", δηλαδή μπλε της νύχτας. Όταν το φως της ημέρας πέφτει από μπροστά και περνά από το παρμπρίζ, ο Denis Huille κατεβάζει το σκιάδιο. Ωστόσο, στο πίσω μέρος υπάρχει ένα παχύ στρώμα σκόνης. Ο διευθυντής του μουσείου περνά αυτές τις επιφάνειες με το δάκτυλό του και σηκώνει τους ώμους του. Και λοιπόν; Πολύ πιο σημαντικό είναι το γεγονός, πως το ιστορικό Citroen παραμένει λειτουργικό.Δεν πρόκειται για κάποιο υπερβολικά ανανεωμένο, εκθεσιακό «κομμάτι», αλλά για έναν... τίμιο μάρτυρα του χρόνου, ο οποίος είναι σε θέση να απομακρύνεται ανά πάσα στιγμή από αυτήν την τρομερή συλλογή, για να επιδείξει για ποιο λόγο αυτή η μάρκα έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής.
Η Citroen ονομάζει αυτό το λιτό κτίσμα στα βόρεια του Παρισιού, "conservatoire". Για όσους δεν κατέχουν τη γαλλική γλώσσα, ο προαναφερθείς όρος σημαίνει «ωδείο», ένα ευμενές όνομα για ένα μοναχικό οίκο. Σε αυτόν το χώρο λειτούργησε το 1999 για πρώτη φορά η συλλογή, αν και τότε βρισκόταν στην άκρη του εργοστασίου Aulnay-sous-Bois, το οποίο έκλεισε οριστικά το 2012. Από τότε ο εικονιζόμενος χώρος, επιφάνειας 7.500 τετραγωνικών μέτρων συγκεντρώνει επισκέπτες απΆ όλον τον κόσμο και βέβαια, την προσοχή του κοινού.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει