Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
13 φωτογραφίες »

Πολυτελείς και δυναμικές: Οι νέες Mercedes ως το 2023

Διαβάστηκε από 29655 αναγνώστες - 5/1/2021

Πολυτέλεια, δυναμικό προφίλ, «εξηλεκτρισμός». Η Mercedes ενισχύει την ποιότητα και παράλληλα διευρύνει την γκάμα της με την ηλεκτρική οικογένεια EQ. Δείτε τα... καλούδια που φέρνει η γερμανική μάρκα ως το 2023.

Μία κορυφαία μάρκα δεν μπορεί να στοχεύει σε τίποτα διαφορετικό από την τελειότητα. Η Mercedes, δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρωτοπόρους αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως χάρη στην ποιότητα των αυτοκινήτων της, την προσαρμοστικότητα στις σύγχρονες απαιτήσεις, την ενσωμάτωση όλων των τελευταίων τεχνολογιών (π.χ. διαδικτυακό περιεχόμενο). Από την στιγμή, λοιπόν, που τα προσεχή χρόνια η αυτόνομη οδήγηση από κοινού με τα ηλεκτρικά μοντέλα και τα SUV κυριαρχούν στην «αυτοκινητιστική επικαιρότητα» είναι απόλυτα λογικό από πλευράς Mercedes να κινείται στους παραπάνω τρεις άξονες.
 
Ενδεικτική της φιλοσοφίας της, η ηλεκτρική οικογένεια EQ, τα νέα EV των Γερμανών που διεκδικούν το μερίδιό τους στην αγοραστική πίστα. Παράλληλα, η δημοφιλής μάρκα δεν «απαρνείται» το παρελθόν της, αλλά ανανεώνει τα αυτοκίνητα εκείνα που διαχρονικά έγιναν top επιλογές. Από την νέα έκδοση C-Class ως την «φρέσκια» γενιά GLC η Mercedes διαρκώς αναζητεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Με την βοήθεια της Auto Bild, πάμε να δούμε ξεχωριστά τα νέα μοντέλα της Mercedes που θα κυκλοφορήσουν στις αγορές μέχρι το 2023. Οι τιμές αφορούν την γερμανική αγορά.
 
Mercedes Maybach S-Class
Έναρξη κυκλοφορίας: Ανοιξη 2021


 
Η μεγάλου μήκους έκδοση της S-Class (5,29 μέτρα) αυξάνεται κατά 18 εκατοστά στο κορυφαίο μοντέλο Maybach. Με την συγκεκριμένη αύξηση ωφελούνται μόνο οι πίσω επιβάτες. Στο εσωτερικό η άνεση και η πολυτέλεια είναι δεδομένες. Μεταξύ άλλων, στα premium καθίσματα υπάρχει ως στάνταρ παροχή η λειτουργία μασάζ στις γάμπες. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το κινητήριο σύνολο, αλλά αναμένουμε κινητήρες με έξι ως δώδεκα κυλίνδρους. Η νέα Mercedes-Maybach S-Class κοστίζει περίπου 160.000 ευρώ.
 
Mercedes EQA
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021
 
Το αντίστοιχο ηλεκτρικό της νέας GLA με ονομασία EQA θυμίζει οπτικά το «αδερφάκι» με τον κινητήρα καύσης. Σε επίπεδο χωρητικότητας μπαταρίας, το EV θα κυμαίνεται από τις 60 ως τις 110 κιλοβατώρες. Ακόμη και η μικρότερη μπαταρία θα μπορεί να εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων. Τρία επίπεδα κινητήρα (201, 268 και 335 άλογα) εξοπλίζουν το κόστους περίπου 40.000 ευρώ EQA.
 
Mercedes C-Class
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Με βάση πληροφορίες που έχουμε αντλήσει, η νέα C-Class δεν αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες εκπλέξεις. Μικρότεροι και πιο στενοί προβολείς μαζί με νέα γρίλια θα διακοσμούν τον πρόβολο. Στο εσωτερικό, έμπνευση αποτελεί η ναυαρχιδα S-Class, στην οποία μία μεγάλη οθόνη αφής αντικαθιστά τους διακόπτες και την κεντρική κονσόλα. Στην κουκούλα «κρύβεται» η μεγάλη αλλαγή, μιας και όλοι οι κινητήρες καύσης «εξηλεκτρισμένοι» σε υβριδικές εκδόσεις, ακόμη και ο new-entry τετρακύλινδρος.
 
Mercedes EQB
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Το 2021 η Mercedes σκοπεύει να φέρει στις αγορές την EQB, το αντίστοιχο ηλεκτρικό μοντέλο της υπάρχουσας GLB. Στην βασική έκδοση αναμένεται ένας κινητήρας με ιπποδύναμη 204 άλογα. Χάρη στην μπαταρία 60 kWh μπορεί με μία φόρτιση να ταξιδέψει έως και 400 χιλιόμετρα. Η νέα EQB τιμολογείται στα 50.000 ευρώ.
 
Mercedes EQS
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Ακόμα και σε επίπεδο design, η ηλεκτρική S-Class θα διαφέρει από το αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα καύσης, όπως φαίνεται από την Vision EQS μελέτη. Ακόμη, μαθαίνουμε λεπτομέρειες για το κινητήριο σύνολο, στο οποίο δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 476 ίππων «συνοδεύονται» από μπαταρία χωρητικότητας 100 κιλοβατώρων.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις