Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Jeep Renegade 1.0 & Grand Cherokee Trackhawk V8

Διαβάστηκε από 12258 αναγνώστες - 29/5/2019

Ω Θεέ μου, μήπως είναι αυτή η αρχή του τέλους? Όχι, μην ανησυχείτε, καθώς στο γκρουπ Fiat προσπαθούν να διατηρήσουν την ταυτότητα του Jeep. Ο turbo του ενός λίτρου, είναι μια νέα ολοκληρωμένη εξέλιξη και έχει αποφασιστεί να χρησιμοποιείται σταδιακά σε διάφορα εταιρικά μοντέλα. 



Με 120 ίππους, ξεπερνά τον προηγούμενο των 1,6 λίτρων στο Renegade κατά 10 ίππους και παράλληλα καταναλώνει περίπου 20 τοις εκατό λιγότερα καύσιμα. Καθόλου άσχημα, ειδικά όταν στα πρώτα τεστ δοκιμών, επέδειξε μια ομαλή και καλιεργημένη συμπεριφορα.



Ακριβώς από πάνω του, κατατάσσεται ένας νέος τετρακύλινδρος 1.3-λίτρων και 150 ίππων με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή 180 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο που συνδυάζεται με τετρακίνηση. Για όσους δεν καλύπτονται από αυτές τις εκδόσεις και αναζητούν περισσότερη οδηγική απόλαυση, μπορούν να αντράξουν στο κάτω άκρο του τιμοκαταλόγου της Jeep. Για λιγότερο από 120.000 ευρώ υπάρχει το Grand Cherokee Trackhawk, το οποίο δανείζεται τον βαρύ υπερτροφοδοτούμενο Hemi V8 των 6,2 λίτρων από το Dodge Challenger SRT Hellcat.



Αυτό συνεπάγεται 710 ίππους και 868 Nm της ροπής, νούμερα που καθιστούν το Trackhawk, το ταχύτερο SUV παραγωγής στον κόσμο. Για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα θα χρειαστεί μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και μόνο στα 289 χιλιόμετρα τελικής, η αντίσταση που δέχεται ένα αυτοκίνητο 2,5 τόνων, θα δείξει τα όριά του. Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, μόνο κάτι μικρά σπόιλερ, οι κίτρινες δαγκάνες και μερικά ξεχωριστά λογότυπα, διαφοροποιούν το απόλυτο όπλο από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Θα παραμείνει όνειρο για τους περισσότερους, καθώς μόνο 150 Trackhawk κατασκευάζονται ετησίως και φτάνουν στους τυχερούς ιδιοκτήτες.



Συμπέρασμα 
Ανεξάρτητη εμφάνιση, βελτιωμένη λειτουργία και με νέο κινητήρα. Το Renegade 1.0 έχει πλάκα, ακόμα και με τρεις κυλίνδρους. Μέσα στο θηρίο Trackhawk θα νιώσετε φοβισμένος αλλά και εθισμένος στη δύναμη...

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει