Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το «ΤΑΝΚΣ»

Διαβάστηκε από 8483 αναγνώστες - 22/1/2021

Τις εκτός δρόμου δυνατότητές του τα περισσότερα σύγχρονα SUV δεν μπορούν ούτε καν να φανταστούν.. Δύσκολα κάποιο απ αυτά θα καταφέρει να ακολουθήσει το Niva σε εκτός δρόμου διαδρομή. Δεν προσφέρει βέβαια την άνεση των νέων μοντέλων και η κατανάλωση των 15λτ/100χλμ εντός πόλης θυμίζουν οτι το Niva είναι ένα αυτοκίνητο του 1976. Ο μοχλός των ταχυτήτων είναι τοποθετημένος τόσο δεξιά που σε κάνει να ασχοληθείς αρκετή ώρα για να καταφέρεις να αλλάξεις ταχύτητα. Πιο κοντά στο οδηγό βρίσκονται βέβαια οι κοντές σχέσεις που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε κάθε είδους διαδρομή.



Το Niva είναι ένα οικονομικό αυτοκίνητο και θα μπορέσετε να βρείτε κάποιο σε καλή κατάσταση. Αυτό που δοκιμάσαμε εμείς στην Γερμανία ήταν μοντέλο του 2012 και έιχε μόλις 50,000 χλμ. Κατά την διάρκεια της δοκιμής το πεντάλ του συμπλέκτη έμεινε δύο φορές στο πάτωμα του αυτοκινήτου, το κάθισμα του οδηγού δεν μπορούσε να κουμπώσει στις ράγες με συνέπεια σε κάθε φρενάρισμα ο οδηγός να πρέπει να κρατηθεί από το τιμόνι. Κατά την επίσκεψη μας στο πλυντήριο, εισχώρησαν νερά στην καμπίνα δείχνοντας την ελλειμματική ποιότητα. Όλα αυτά σε μόλις 15 χιλιόμετρα..



Ο μεγαλύτερος εχθρός όμως του Niva είναι η σκουριά. Στο «δικό μας» Niva υπήρχε ήδη σκουριά στο προστατευτικό του δοχείου καυσίμου αλλά και χαμηλά στα μαρσπιέ και στο κάτω μέρος των θυρών. Αρκετά μέρη είναι εκτεθειμένα και αυτό είναι γνωστό στην επίσημη αντιπροσωπεία της Lada.
Το κακό είναι ότι σε βάθος χρόνου η σκουριά θα περάσει στο εσωτερικό με ότι αρνητικό αυτό σημαίνει.
Οι βλάβες είναι συχνές και ποικίλουν αλλά όποιος έχει σκοπό να αγοράσει αυτό το ειδικό αυτοκίνητο το γνωρίζει. Είναι κρίμα ότι η βιομηχανία δεν έχει βγάλει εναν αντικαταστάτη του Lada που θα διόρθωνε αυτές τις αδυναμίες και θα κρατούσε αναλλοίωτο τον off road χαρακτήρα του Niva..



Συμπέρασμα: Το Lada Niva είναι ένα αυθεντικό τετρακίνητο που θα σε πάει εκεί που δεν θα μπορέσεις να πας με τα σύγχρονα SUV. Αν αναζητάτε αυτό τότε με χαμηλή τιμή κτήσης μπορείτε αν έχετε ένα από τα καλύτερα εκτός δρόμου οχήματα. Δεν είναι ένα αυτοκίνητο για κάθε μέρα μιας και είναι δεκαετίες πίσω σε θέματα αξιοπιστίας, ασφάλειας και τεχνολογίας.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Lada Niva
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) 1690/4
Καύσιμο Βενζίνη
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 83/5,000
Ροπή (Nm/σαλ) 128/4,000
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 5/χειροκίνητο/ τετρακίνητο
Start/Stop ΌΧΙ
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 19
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 137
Δοχείο καυσίμου(λτ.) 42
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 263-982
Μ/Π/Υ 3720/1680/1640

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει