Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Είσαι έγκυος και οδηγείς; Δες τι πρέπει να προσέχεις!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Είσαι έγκυος και οδηγείς; Δες τι πρέπει να προσέχεις!

8/12/2022

Μία κατηγορία οδηγών, που χρειάζεται αυξημένες συνθήκες ασφαλείας, είναι οι έγκυες γυναίκες. Σε μία τέτοια περίπτωση, μπροστά από το τιμόνι κάθονται δύο ζωές, στοιχείο που αλλάζει τις παραμέτρους.

Τι παίζει με ζώνη, κάθισμα και μέχρι ποιο μήνα οδηγείς άνετα;

Χρήση της ζώνης

Η χρήση της ζώνης είναι… δύο φορές υποχρεωτική για τις εγκύους, παρά τις πρακτικές δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της πιο φουσκωμένης κοιλιάς. Φτάνει να χρησιμοποιείται με το σωστό τρόπο. Το οριζόντιο τμήμα της, δηλαδή, πρέπει να περνάει κάτω από την κοιλιά, ώστε να μην προκαλέσει πρόβλημα στο έμβρυο. 

Πρέπει η οδηγός να γνωρίζει την κατάστασή της

Πάνω από όλα όμως, είναι σημαντικό για την έγκυο να γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται η εγκυμοσύνη. Αν όλα βαίνουν καλώς, τότε δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην οδήγηση. Αν όμως κατά καιρούς παρουσιάζονται μικροεπιπλοκές, είναι καλύτερα για την ίδια να μην οδηγεί. Πρέπει επίσης να συμβουλεύεται συχνά τον γιατρό της για οποιαδήποτε απορία έχει σχετικά με την οδήγηση.


Δείτε τι πρέπει να προσέχουν όσες έγκυες έχουν σκοπό να πιάσουν τιμόνι.

Δείτε τι πρέπει να προσέχουν όσες έγκυες έχουν σκοπό να πιάσουν τιμόνι.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η κατάλληλη θέση οδήγησης

Προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα, η έγκυος πρέπει να επιλέξει τη σωστή θέση οδήγησης, που μπορεί να είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη. Η αύξηση του σωματικού βάρους προκαλεί συχνά πόνους στη μέση αλλά και στην πλάτη, οι οποίοι μπορεί να ενταθούν στη διάρκεια της οδήγησης. Στις περιπτώσεις αυτές, οι γιατροί συστήνουν στις εγκύους συχνές στάσεις, ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα στο σώμα. Μια βολική αλλαγή σχετικά με τη θέση οδήγησης θα ήταν να ξαπλώσει ελαφρώς (1-2 σκάλες) το κάθισμα ώστε να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Η γνώμη των ειδικών

Ας δούμε όμως τι λένε και οι γιατροί για την οδήγηση κατα την εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα, αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλα βαίνουν καλώς, τότε η εγκυμονούσα μπορεί να οδηγεί με σχετική ασφάλεια μέχρι και τον 7ο μήνα. Από εκεί και πέρα δε συνίσταται. Αν όμως υπάρχουν επιπλοκές, η οδήγηση πρέπει να αποφεύγεται. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης, όπου οι ζαλάδες και οι ναυτίες είναι απρόσμενες και συχνές.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε