Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η πολύ επικίνδυνη κακή συνήθεια του συνοδηγού!

Η πολύ επικίνδυνη κακή συνήθεια του συνοδηγού!

4/4/2024

Τεντωμένα πόδια στο ταμπλό; Πολύ επικίνδυνο
Μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστείς πολύ σοβαρά σε τρακάρισμα
Λίγα χλμ. αρκούν, ειδικά αν το αυτοκίνητο έχει αερόσακο
Πολλοί τραυματίες, μόνη λύση να μην το κάνεις

Τεντωμένα πόδια στο ταμπλό; Πολύ επικίνδυνο

Υπάρχουν πολλοί κανόνες σχετικά με την ασφάλεια στο δρόμο, με τους περισσότερους να αφορούν τον οδηγό. Αντιθέτως οι υπόλοιποι επιβάτες επιβάλλεται απλώς να φορούν ζώνη και να μην ενοχλούν τον οδηγό (και τα παιδιά να κάθονται σε ειδικό κάθισμα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί συνοδηγοί έχουν μια ιδιαίτερα κακή συνήθεια, να ακουμπούν ή να απλώνουν τα πόδια μπροστά τους, πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Μιλάμε όμως για μια εξαιρετικά επικίνδυνη συνήθεια που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και τη ζωή τους.

Μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστείς πολύ σοβαρά σε τρακάρισμα

Τα πόδια πάνω στο ταμπλό μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό τραυματισμό σε περίπτωση τρακαρίσματος, είτε το αυτοκίνητο έχει αερόσακο συνοδηγού είτε όχι, με τον κίνδυνο να αυξάνεται στην πρώτη περίπτωση. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα και σε τρακάρισμα με λίγα χλμ. ο αερόσακος θα σκάσει σε κλάσματα δευτερολέπτου και με τρομερή ταχύτητα. Αν τώρα ανάμεσα σε αερόσακο και συνοδηγό βρίσκονται τα πόδια του, τότε είναι στάνταρ ότι θα τραυματιστεί σοβαρά. Από το πρόσωπο του (καθώς τα γόνατα θα χτυπήσουν με δύναμη το πρόσωπό του) έως και τη λεκάνη (λόγω απότομης υπερέκτασης των ποδιών), που μπορεί να επιφέρει πολύμηνο τραυματισμό και μόνιμη αναπηρία, μέχρι θάνατο.

Εξίσου μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος σε περίπτωση που το αυτοκίνητο τουμπάρει, καθώς η γενικότερη σχεδίαση των μέσων παθητικής ασφάλειας στα αυτοκίνητα, είναι βασισμένη στη σωστή στάση σώματος των επιβατών. Οι αερόσακοι, οι ζώνες ασφαλείας και οι ζώνες παραμόρφωσης του αυτοκινήτου θα λειτουργήσουν τελείως απρόβλεπτα.

Πολλοί τραυματίες, μόνη λύση να μην το κάνεις

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα με συνεπιβάτες που σε τρακάρισμα ήταν οι μόνοι από όσους επέβαιναν στο αυτοκίνητο που τραυματίστηκαν σε πρόσωπο και πόδια και δεν μπορούσαν να περπατήσουν για πολλές εβδομάδες.

Αν λοιπόν και εσύ έχεις την κακή αυτή συνήθεια, πρέπει σήμερα κιόλας να σταματήσεις να το κάνεις. Αν δεν αντέχεις κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ζήτα από τον οδηγό να κάνετε συχνότερες στάσεις για να τεντώνεις το σώμα σου, αλλά και να σε νουθετεί να έχεις τα πόδια σου στο πάτωμα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις