Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα φύλλα είναι επικίνδυνα τόσο για το αμάξι όσο και για σένα!

Τα φύλλα είναι επικίνδυνα τόσο για το αμάξι όσο και για σένα!

25/1/2024

Σκουριάζουν το αυτοκίνητό σου
Το νερό σημαίνει και μούχλα στην καμπίνα
Τα φύλλα γύρω από το καπό μπορούν ακόμα και να πάρουν φωτιά
Επικίνδυνα και στην άσφαλτο

Σκουρίαζουν το αυτοκίνητό σου

Τα φύλλα των δέντρων παρόλο που μπορεί να φαίνονται αθώα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Πιο συγκεκριμένα, αν δεν τα αφαιρέσεις όσο περνά ο καιρός εγκλωβίζονται σε διάφορα σημεία και αυξάνονται. Ειδικότερα σε υδρορροές ή στις σχισμές μεταξύ παραθύρου και πόρτας, όπου φράζουν το σημείο με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να μη βρίσκουν διέξοδο και να μένουν εγκλωβισμένα στο αυτοκίνητο. Με τον καιρό μπορεί να προκαλέσει σκουριά και να σαπίσει τη λαμαρίνα. Σκεφτείτε μάλιστα ότι τα φύλλα αρχίζουν να αποσυντίθενται και με τη βοήθεια του νερού μετατρέπονται σε ένα είδος λάσπης που συγκρατεί όλη την υγρασία.
 

Το νερό σημαίνει και μούχλα στην καμπίνα

Το εγκλωβισμένο νερό της βροχής μπορεί να περάσει μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Τα ηλεκτρολογικά του αυτοκινήτου ρισκάρουν με ζημιά, ενώ υπάρχει και άλλο μεγάλο πρόβλημα.

Το νερό θα περάσει στα πατάκια και τη μοκέτα της καμπίνας στα οποία στην περίπτωση που δεν στεγνώσουν άμεσα θα αρχίσει να σχηματίζεται μούχλα. Πρώτο δείγμα η άσχημη μυρωδιά. Αν μείνει για καιρό, εκτός από κακής ποιότητας αέρα στην καμπίνα, θα έχει ως αποτέλεσμα να σκουριάσει το πάτωμα. Σε περίπτωση που σχηματιστεί μούχλα στη μοκέτα, πιθανότατα θα πρέπει να βγει ολόκληρη για να καθαριστεί και να στεγνώσει σωστά, δουλειά που δύσκολα κάνει κάποιος μη επαγγελματίας.

Τα φύλλα γύρω από το καπό μπορούν ακόμα και να πάρουν φωτιά

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, τα ξερά φύλλα που μαζεύονται γύρω από το καπό και μέσα στο χώρο του κινητήρα, μπορούν ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες με τη ζέστη του μοτέρ να αρχίσουν να βγάζουν καπνούς ή ακόμα και να πάρουν φωτιά. Παρότι όπως είπαμε σπάνιο φαινόμενο, καλό είναι να καθαρίζεις το χώρο του κινητήρα κάθε τόσο από ξερά φύλλα και πευκοβελόνες.

 

Επικίνδυνα και στην άσφαλτο

Τα φύλλα δεν είναι επικίνδυνα μόνο πάνω στο αυτοκίνητο, αλλά και όταν καλύπτουν τελείως το δρόμο, καθώς μπορεί να μη μπορείς να ξεχωρίσεις τα όρια του δρόμου και να χτυπήσεις σε πεζοδρόμιο, βράχο ή να πέσεις σε κάποιο χαντάκι. Τέλος, επικίνδυνα είναι και τα βρεγμένα φύλλα στην άσφαλτο που μπορούν πολύ εύκολα να τη μετατρέψουν σε… τσουλήθρα και να χάσεις τελείως την πρόσφυση, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις οδήγα με χαμηλότερες ταχύτητες και περισσότερη προσοχή.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις