Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

250.000 πωλήσεις ηλεκτρικών από την Nissan

7/9/2021

Η Nissan έσπασε το φράγμα των 250.000 πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη με το LEAF να βρίσκεται στην κορυφή αυτών. Η αλήθεια είναι ότι με τόσα πολλά ηλεκτρικά οχήματα να κάνουν το ντεμπούτο τους στην ΙΑΑ Mobility 2021 στο Μόναχο, τόσο από καθιερωμένες εταιρείες, όσο και από startup, είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψουμε ότι έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που το Nissan Leaf έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους.

Το πρωτοπόρο ηλεκτρικό όχημα Nissan Leaf, έχει κάθε λόγο να γιορτάζει ένα ακόμα ορόσημο στην μακρά σταδιοδρομία του, αφού οι 208.000 πωλήσεις του, μαζί με τις 42.000 πωλήσεις του -επίσης ηλεκτρικού- e-NV200 βαν, προσφέρουν αθροιστικά 250.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώνει όχι μόνο το πόσο δημοφιλής είναι η ιαπωνική εταιρεία στην Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και την συνεχόμενη επιτυχία που διαγράφει στο δρόμο προς ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Το πρώτο Leaf κυκλοφόρησε το 2010 και γρήγορα έγινε πρωτοπόρος στην αγορά ηλεκτρικών μοντέλων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μοιραία λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια, ο ανταγωνισμός κατάφερε να το ξεπεράσει και αρκετοί ειδικοί τείνουν να ξεχάσουν την επίδραση που είχε δημιουργήσει τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια αγορά. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρνει πλέον  να συμβαδίσει με τα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα, το Nissan Leaf παραμένει ένα εμβληματικό μοντέλο και το ίδιο δείχνουν οι πρόσφατοι αριθμοί πωλήσεων που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι, τουλάχιστον για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, το «ξεπερασμένο» στα μάτια κάποιων Leaf, δεν έχει χάσει ακόμα την αίγλη του.
 
Το επίσης πρωτοποριακό στην κατηγορία  των ηλεκτρικών Van, Nissan e-NV200 το οποίο παρουσιάστηκε το 2014 έχει προσφέρει σημαντικά στον εξηλεκτρισμό και των επαγγελματικών  μοντέλων, έχοντας σαν δυνατά όπλα στη φαρέτρα του τον κινητήρα των 40kWh, και διαθέσιμο χώρο φόρτωσης 4,2 κυβικά μέτρα, σε συνδυασμό το χαμηλό κόστος απόκτησης. Παράλληλα ο πολύπλευρος χαρακτήρας του e-NV200 Evalia, με δυνατότητα διαμόρφωσης 5 ή 7 θέσεων, φάνηκε να είναι μία ενδιαφέρουσα εκδοχή για τους ιδιώτες.
 
Η Nissan ανακοίνωσε επίσης, πως ένα νέο ηλεκτρικό Crossover αναμένεται σύντομα να βγει στις αγορές, το οποίο θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς. Παρόλα αυτά, και σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, η Nissan δεν σκοπεύει να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στα χρόνια που έρχονται, αφού η μελλοντική γκάμα από μικρά βαν τα οποία θα κατασκευάζονται στο Maubeuge της Γαλλίας, θα περιλαμβάνουν οχήματα τόσο με ηλεκτρικούς, αλλά και εσωτερικής καύσης κινητήρες.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε