autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
5η ανάκληση μέσα σε ένα χρόνο για το Tesla Cybertruck!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

5η ανάκληση μέσα σε ένα χρόνο για το Tesla Cybertruck!

4/10/2024

Εντοπίστηκε πρόβλημα με την κάμερα οπισθοπορείας.
Δεν λειτουργεί στο χρόνο που ορίζει ο νόμος από τη στιγμή που ο οδηγός θα βάλει όπισθεν.
Λύθηκε το πρόβλημα με ενημέρωση λογισμικού.

Εντοπίστηκε πρόβλημα με την κάμερα οπισθοπορείας

Για 5η φορά σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους ανακλήθηκε το Tesla Cybertruck. Το ηλεκτρικό pick-up της αμερικανικής φίρμας εντοπίστηκε με πρόβλημα που αφορά την οθόνη που δείχνει την κάμερα οπισθοπορείας, καθώς μένει ανενεργή για έως και οκτώ δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο οδηγός θα επιλέξει την όπισθεν. Ο χρόνος αυτός είναι έξι δευτερόλεπτα μεγαλύτερος από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζουν οι νόμοι στις ΗΠΑ.

Δεν λειτουργεί στο χρόνο που ορίζει ο νόμος από τη στιγμή που ο οδηγός θα βάλει όπισθεν

Τα Μέσα του εξωτερικού, αναφέρουν πως η ανάκληση για το Tesla Cybertruck, αφορά 27.185 οχήματα, τα οποία δεν συμμορφώνονται με τα Ομοσπονδιακά πρότυπα ασφάλειας μηχανοκίνητων οχημάτων, αναφορικά με την ορατότητα στο πίσω μέρος. Οι αρμόδιες αρχές λένε πως σε πολλές περιπτώσεις εφόσον ο οδηγός επιλέξει να κάνει όπισθεν, η εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας δεν φαίνονται στην οθόνη μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, που είναι το όριο σύμφωνα με τη νομοθεσία. Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (ΝΗΤSA), αναφέρει πως η οθόνη της κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να φαίνεται κενή για 6 έως 8 δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή της ταχύτητας και την επιλογή της όπισθεν.

Λύθηκε το πρόβλημα με ενημέρωση λογισμικού

Έτσι, το Cybertruck ανακλήθηκε, όμως αυτή ήταν η 5η φορά που συνέβη σε διάστημα περίπου ενός έτους.

Το πρόβλημα ήταν σχετικά εύκολο στην επιδιόρθωσή του, καθώς η  Tesla το αντιμετώπισε με μία ασύρματη ενημέρωση στο λογισμικό, η οποία κυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου.  Κλείνοντας, τα ξένα Μέσα υπογραμμίζουν πως και η Tesla ανακάλυψε το πρόβλημα στις 12 Σεπτεμβρίου ως μέρος ενός εσωτερικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις