Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αγορά αυτοκινήτου με χρηματοδότηση: Αξίζει ή είναι ρίσκο;

Αγορά αυτοκινήτου με χρηματοδότηση: Αξίζει ή είναι ρίσκο;

Διαβάστηκε από 39604 αναγνώστες - 12/9/2023

Με τις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, η αγορά με μικρή προκαταβολή και η αποπληρωμή με δόσεις ακούγεται σαν η τέλεια λύση. Τι παγίδες κρύβονται στις χρηματοδοτήσεις; Εσύ προτιμάς την πληρωμή μετρητοίς ή το δάνειο;

Κρύβουν «παγίδες» τα χρηματοδοτικά προγράμματα;

Τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει τόσο πολύ που πλέον η αγορά τους φαντάζει για τους περισσότερους ένα άπιαστο όνειρο. Όταν τα μικρά ξεκινούν από τα 17.000 ευρώ, όταν θες το λιγότερο 21 χιλιάρικα για ένα μικρομεσαίο, καταλαβαίνουμε πως ο μέσος τριαντάρης με ένα normal εισόδημα, σε συνάρτηση με τα έξοδα της καθημερινότητας και τα επίπεδα των μισθών στην Ελλάδα, θα καταφέρει δύσκολα να βρεθεί στην είσοδο της αντιπροσωπείας για να παραγγείλει μετρητοίς το αυτοκίνητο που του αρέσει. Εκτός βέβαια αν το αγοράσει με δόσεις.

Η αγορά με χρηματοδότηση είναι μια μέθοδος με την οποία οι εταιρείες σε βοηθούν να κάνεις το όνειρο της απόκτησης καινούργιου αυτοκινήτου πραγματικότητα. Δεν είναι όλα ρόδινα όμως, αφού οι τόκοι αυξάνουν το τελικό κόστος αγοράς, ενώ επιπλέον θα πρέπει να έχεις προβλέψει πως για τα επόμενα χρόνια θα έχεις τη δυνατότητα να είσαι οικονομικά έτοιμος να αποπληρώνεις τις δόσεις σου.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε