autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Αλλαγή πορείας της Ford, «παγώνει» το σχέδιο για τα ηλεκτρικά

Αλλαγή πορείας της Ford, «παγώνει» το σχέδιο για τα ηλεκτρικά

15/8/2024

Επιστρέφουν τα θερμικά στο προσκήνιο
Παραδέχθηκε την αστοχία ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας
Με τρία ηλεκτρικά στην αγορά οι Αμερικάνοι
Και η Mercedes στον χορό της «αποηλεκτροποίησης».

Επιστρέφουν τα θερμικά στο προσκήνιο

Όπως και άλλες εταιρείες τους τελευταίους μήνες, έτσι και η Ford, αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών μοντέλων και την ηλεκτροποίηση της γκάμας της. Η αρκετά χαμηλότερη (τουλάχιστον σε σχέση με τις προσδοκίες και τους στόχους των Αμερικανών), ώθησε την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση. Η επερχόμενη αλλαγή στα πλάνα τους στην ουσία αναμένεται να διατηρήσει (ή μάλλον, επαναφέρει) στην επιφάνεια τα μοντέλα με θερμικά κινητήρια σύνολα.

Παραδέχθηκε την αστοχία ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας

Την επιβεβαίωση των ανωτέρω πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων του τμήματος ηλεκτροκίνησης Model E της Ford, Marin Gjaja. Ο Gjaja ανέφερε χαρακτηριστικά πως η εταιρεία ήταν υπερβολικά φιλόδοξη με τα σχέδιά της για την ηλεκτροποίηση του ευρωπαϊκού στης στόλου: «Νομίζω πως οι πελάτες ψήφισαν και μας ανέφεραν ότι το σχέδιο ήταν υπερβολικά φιλόδοξο. Δε βλέπουμε ότι το να είμαστε πλήρως ηλεκτρικοί μετά το 2030 στην Ευρώπη, είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για την εταιρεία ή τους πελάτες μας.

Με τρία ηλεκτρικά στην αγορά οι Αμερικάνοι

Η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει από το 2021 ότι τα σχέδιά της αποσκοπούσαν στην πλήρη ηλεκτροποίηση του ευρωπαϊκού της στόλου έως και το 2030, αλλά η αναφορά αυτή ήταν η δεύτερη επίσημη αναφορά που εμφανίστηκε, αποτελεί την φανερή υποδήλωση πως θα αλλάξουν τα σχέδια αυτά. Όσον αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα που πωλούνται τώρα, αυτά είναι το Explorer EV, η Μustang Mach-E καθώς και το νέο Capri.

Και η Mercedes στον χορό της «αποηλεκτροποίησης».

Θυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναφερθεί πολλάκις στην απόφαση απαγόρευσης πωλήσεων νέων ΙΧ με θερμικό κινητήρα από το 2035 κι έπειτα. Πάρα ταύτα, πέραν της Ford, είναι και άλλες οι αυτοκινητιστικές εταιρείες οι οποίες ωθούνται στην αλλαγή σχεδίων περί τον εξηλεκτρισμό των στόλων τους. Ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα ήταν η Mercedes, η οποία μάλιστα, μέχρι πρότινος, αποτελούσε μια εκ των ισχυρότερων παρουσιών στην λίστα. Μάλιστα, οι ιθύνοντες είχαν ανακοινώσει ότι από το 2030 θα κατασκευάζονται αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από την εταρεία, κάτι το οποίο φαίνεται να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε