Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αμιγώς ηλεκτρική και SUV θα είναι η «μικρή G» της Mercedes G-Class

Αμιγώς ηλεκτρική και SUV θα είναι η «μικρή G» της Mercedes G-Class

23/1/2024

Το νέο, «μικρόσωμο» μοντέλο της Mercedes G-Class αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2026 σε απόλυτα ηλεκτρική έκδοση. Η εταιρεία στοχεύει να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό στα crossover, με τεχνολογία που θα καλύπτει και off-road οδήγηση.

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement

Έρχεται νέο και πιο «μικρόσωμο» G-Class SUV μέσα στο 2026

Για το 2026 πιθανολογείται η έναρξη της παραγωγής ενός πιο «μικρόσωμου» G-Class SUV για τη Mercedes, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ola Kallenius, να την «βαφτίζει» προσωρινά «μικρή G» (little G). Συνέχισε δηλώνοντας ότι η «μικρή G»  δεν θα είναι διαθέσιμη σε υβριδική ή βενζινοκίνητη έκδοση, παρά μόνο σε καθαρά ηλεκτροκίνητη. Ο επικεφαλής του σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, δήλωσε ότι ο κινητήρας του SUV θα αντλεί έμπνευση από την τεχνολογία της G-Class, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θα έχει τον δικό του «χαρακτήρα». Προηγείται ωστόσο για τη Mercedes η κυκλοφορία της ηλεκτρικής EQG αργότερα μέσα στη χρονιά.
 

Τεχνολογία για off-road «ξεστρατίσματα»

Παρόλο που η Mercedes έχει λανσάρει μία καινούργια πλατφόρμα με την ονομασία ΜΜΑ (Mercedes Modular Architecture) για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, φημολογείται ότι η νέα G-Class θα «πατάει» σε διαφορετική πλατφόρμα. Ο τεχνικός προϊστάμενος της εταιρείας, Markus Schafer, δήλωσε ότι το επερχόμενο μοντέλο θα «δανείζεται» στοιχεία από τα πιο μεγάλα, πισωκίνητα μοντέλα της Mercedes, μιας και προορίζεται να καλύπτει και την επιλογή για off-road οδήγηση. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει διαφορετική πλατφόρμα από την EQG, της οποίας ο θερμικός κινητήρας θα ενισχύεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.
 

Η Mercedes στοχεύει να μετατρέψει την G-Class σε σειρά-μεγαθήριο

Η «μικρή G» φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Land Rover Defender, και ταυτόχρονα να αποτελέσει δυνατό «παίκτη» στην αγορά των crossover. Παράλληλα με όλα αυτά, η Mercedes θέλει να μετατρέψει την G-Class σε ισχυρό brand, όπως η AMG και η Maybach. Ο Kallenius δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι περισσότερες εταιρείες ποντάρουν στη φήμη ενός ή δύο -το πολύ- αντιπροσωπευτικών μοντέλων. Μαζί με την Maybach και την AMG, η Mercedes έχει στο ιστορικό της πολύ περισσότερα, αφού εξακολουθεί να ενισχύει με συνέπεια πολύ επιτυχημένες σειρές όπως η S-Class, η SL, αλλά και η G-Class».
 

Διαφορετικές επιλογές στη χωρητικότητα της μπαταρίας

Όπως και η CLA, το νέο «μικρόσωμο» μοντέλο της G-Class αναμένεται να προσφέρει δύο επιλογές μπαταρίας ιόντων λιθίου με διαφορετική χημική σύσταση η καθεμία (LFP και NMC), χάρη στις οποίες η χωρητικότητα θα κυμαίνεται μεταξύ 58kWh και 85kWh.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement