autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ανάκληση για 1,85 εκ. Tesla γιατί άνοιγε το καπό χωρίς ειδοποίηση

Ανάκληση για 1,85 εκ. Tesla γιατί άνοιγε το καπό χωρίς ειδοποίηση

Ανάκληση για 1,85 εκ. Tesla γιατί άνοιγε το καπό χωρίς ειδοποίηση

1/8/2024

Παράπονα ιδιοκτητών ότι ήταν ανοικτό το καπό την ώρα που οδηγούσαν.
Model S, Model X και Model 3 τα οχήματα που ανακαλούνται.
Λύση η αναβάθμιση με το πιο πρόσφατο λογισμικό.

Παράπονα ιδιοκτητών ότι ήταν ανοικτό το καπό την ώρα που οδηγούσαν

Η Tesla προχωρά σε 1,85 εκατομμύρια ανακλήσεις, καθώς αναφέρθηκε από οδηγούς πρόβλημα με το καπό. Για την ακρίβεια, τα καπό των προβληματικών αυτοκινήτων άνοιγαν απροειδοποίητα, χωρίς να υπάρχει ένδειξη στον πίνακα οργάνων. Φαίνεται πως δεν λειτουργούσε ο κατάλληλος αισθητήρας (ή το λογισμικό, μιας και μιλάμε για Tesla), πρόβλημα που οδήγησε την Tesla στην ανάκληση των οχημάτων.
 

Model S, Model X και Model 3 τα οχήματα που ανακαλούνται.

Έπειτα από επίσημη ενημέρωση της αμερικανικής εταιρείας, η ανάκληση αφορά τα Model 3 (MY 21-24), τα Model S (MY 21-24), και τα Model X (MY 20-24, MY 21-24). Το πρόβλημα λοιπόν ήταν πως μπορεί το καπό να ήταν ανοιχτό χωρίς να έχει ενημερωθεί ο οδηγός. Από το συγκεκριμένο ελάττωμα δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ενώ σύμφωνα με την Tesla, μόνο το 1% των αυτοκινήτων της θα μπορούσε να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.
 

Λύση η αναβάθμιση με το πιο πρόσφατο λογισμικό

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού (over-the-air update), όπως άλλωστε γίνονται γενικότερα οι ενημερώσεις στα Tesla. Αφού ο ιδιοκτήτης ανιχνεύσει ότι το δικό του αυτοκίνητο έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα, έχει τη δυνατότητα να κάνει δωρεάν update με την τελευταία version λογισμικού. Σημειώνουμε τέλος, πως αυτό το περιστατικό ανάκλησης είναι το 2ο μεγαλύτερο μετά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και είχαν ανακληθεί 2,03 εκατομμύρια αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρείας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε