Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Από τις ΗΠΑ στη Γερμανία η παραγωγή της Mercedes EQS SUV
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Από τις ΗΠΑ στη Γερμανία η παραγωγή της Mercedes EQS SUV

30/11/2023

H EQS SUV αλλάζει εργοστάσιο για να ακολουθήσει η ηλεκτρική GLC.
Στη Βρέμη η παραγωγή της EQS SUV.
Το πρώτο τρίμηνο του 2026 η παραγωγή της ηλεκτρικής GLC.
Η Mercedes έχει δείξει στους αντιπροσώπους της την ηλεκτρική GLC.

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement

H EQS SUV αλλάζει εργοστάσιο για να ακολουθήσει η ηλεκτρική GLC

Η Mercedes σχεδιάζει να σταματήσει την κατασκευή της EQS SUV στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα μεταφέρει την παραγωγή στη Γερμανία. Την είδηση αυτή αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού, υπογραμμίζοντας πως το κενό που αφήνει η EQS SUV στο εργοστάσιο της Αλαμπάμα θα καλυφθεί από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της GLC, που θα έρθει για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα EQC.

Στη Βρέμη η παραγωγή της EQS SUV

Η EQS SUV παράγεται αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις της Mercedes στην πόλη Vance της Αλαμπάμα και αποτελεί περίπου το 7% της ετήσιας παραγωγής του εργοστασίου, με 305.000 μονάδες. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας η παραγωγή θα μεταφερθεί στη Βρέμη της Γερμανίας και στη θέση της θα έρθει η νέα ηλεκτρική έκδοση της GLC.

Το πρώτο τρίμηνο του 2026 η παραγωγή της ηλεκτρικής GLC

Τα ρεπορτάζ των ξένων Μέσων επικαλούνται μία πηγή κοντά στην εταιρεία, που δεν κατονομάζεται και υποστηρίζουν πως η νέα ηλεκτρική GLC θα ξεκινήσει την παραγωγή της στην Αλαμπάμα το πρώτο τρίμηνο του 2026. Το εν λόγω μοντέλο εκτός από την ενίσχυση της κερδοφορίας της Mercedes θα χρησιμεύσει και ως αντικαταστάτρια της σημερινής EQC.

Η Mercedes έχει δείξει στους αντιπροσώπους της την ηλεκτρική GLC

Κλείνοντας, τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Mercedes έδωσε στους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ την πρώτη «γεύση» από την ηλεκτρική GLC, πέρυσι. Το μοντέλο αναμένεται να έχει αυτονομία περίπου 482 χιλιόμετρα, ενώ θα αποκτήσει πιο στρογγυλεμένη σχεδίαση από τη σημερινή GLC.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement