Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

16/8/2022

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αν μπορούσαμε να το φορτίζουμε, χωρίς καλώδια και πρίζες; Μιλάμε φυσικά, για την ασύρματη φόρτιση αυτοκινήτων που θα μπορούσε να αλλάξει όλη την ηλεκτροκίνηση.

Η τακτική ανάγκη της φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσω καλωδίου τροφοδοσίας ρεύματος, είτε σε σταθμό φόρτισης, είτε σε wall box, είναι σαφώς άβολη και δυσκολεύει τους ιδιοκτήτες. Δεν θα ήταν πολύ πιο εύκολο να μπορούμε να οδηγούμε και να φορτίζει το ηλεκτρικό μόνο του;
 

Θα μπορούμε να φορτίζουμε κινούμενοι σε ειδικές λωρίδες των δρόμων

Η αυτονομία και ο χρόνος ή ο τόπος φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ανησυχία ενός υποψήφιου αγοραστή. Αν όμως, το αυτοκίνητο σου φόρτιζε, καθώς ταξιδεύεις σε έναν αυτοκινητόδρομο με την μέθοδο της ασύρματης φόρτισης (σαν τα κινητά), δεν θα γινόταν πιο εύκολη η ζωή μας; Η ιδέα δεν είναι καθόλου απλή, αλλά ουσιαστικά θα μπορούσαμε να οδηγούμε σε μια συγκεκριμένη λωρίδα στον δρόμο και περνώντας πάνω από εγκατεστημένες πλάκες στο οδόστρωμα, να φορτίζουμε την μπαταρία μας. 
 

Μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις parking που θα φορτίζουν ασύρματα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η ασύρματη φόρτιση, στην πιο απλή της μορφή, προσφέρει μία μεγάλη ανάσα στον ιδιοκτήτη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που θα σταματήσει ασχολείται με πρίζες και καλώδια. Με την τεχνολογία της επαγωγικής φόρτισης, το μόνο που θα είχε να κάνει ο οδηγός, θα ήταν να παρκάρει το αυτοκίνητο του, σε θέση parking που θα διαθέτει πλάκα ασύρματης φόρτισης. Η ασύρματη φόρτιση έχει πολλές δυνατότητες εφαρμογής στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς θα μπορούσε να επιτρέψει στους οδηγούς να φορτίζουν εύκολα το αυτοκίνητό τους όπου κι αν βρίσκονται και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, χωρίς καν να χρειάζεται να βγουν από το αυτοκίνητο. Η τεχνολογία αυτή θα ήταν ιδανική ακόμα και για τους επαγγελματίες οδηγούς Τaxi, αφού θα μπορούσαν να περιμένουν στην πιάτσα, και παράλληλα να φορτίζουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο. 
 

Η ασύρματη φόρτιση θα έλυνε το πρόβλημα των επαγγελματικών ηλεκτρικών

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει μέχρι και τώρα για τους ρύπους των επαγγελματικών αυτοκινήτων, αλλά και την δυσκολία να μετατραπούν όλα σε ηλεκτρικά, λόγω βάρους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι τα επαγγελματικά οχήματα με το έξτρα βάρος των μπαταριών, θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η ασύρματη φόρτιση όμως, δίνει την λύση. Φανταστείτε πως ένα φορτηγό θα κινιόταν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής του, πάνω στην λωρίδα επαγωγικής φόρτισης, με αποτέλεσμα, αντί να μειώνει την αυτονομία του, να την αυξάνει. 
 
 

Ακόμα κι αν ήταν έτοιμη η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί

Οι υποδομές που θα χρειαζόντουσαν για να μπορέσει η ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να γίνει πραγματικότητα, θα έπρεπε να αλλάξουν αμέτρητα χιλιόμετρα οδοστρώματος, σε όλο τον πλανήτη. Αν για παράδειγμα, κάθε δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, θα έπρεπε να έχει ειδική λωρίδα ασύρματης φόρτισης, αλλά και πολλά σημεία parking να έχουν εξοπλιστεί με αυτό το σύστημα, τότε οι επενδύσεις που θα έπρεπε να γίνουν, είναι τεράστιες. 
 
 
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε