Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτό είναι το Ford Focus ST Edition
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτό είναι το Ford Focus ST Edition

11/4/2024

Πατάει σε 19άρες ζάντες και έχει χρώμα Azura Blue
Με δέρμα, Alcantara και φουλ σε εξοπλισμό
2,3 λίτρων κινητήρας που αποδίδει 280 άλογα
Έχει ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση

Πατάει σε 19άρες ζάντες και έχει χρώμα Azura Blue

H Ford παρουσίασε το ανανεωμένο Focus ST Edition δηλώνοντας πως είναι το πιο ολοκληρωμένο hot hatch που έχει φτιάξει ποτέ, καθώς μπορεί να συνδυάσει εξαιρετικούς χρόνους μέσα στην πίστα με άνετη οδήγηση μέσα στην πόλη σαν κάθε άλλο οικογενειακό αυτοκίνητο. 

Όπως βλέπετε στις εικόνες, το Focus ST Edition είναι βαμμένο στο εντυπωσιακό χρώμα Azura Blue, έχει μαύρες λεπτομέρειες σε όλο το αμάξωμα και 19άρες πολυάκτινες ζάντες, φοράει ελαστικά Pirelli P Zero Corsa (αντί για Michelin Pilot Sport 4S προηγουμένως) και ακινητοποιείται χάρη σε φρένα της Brembo.

Με δέρμα, Alcantara και φουλ σε εξοπλισμό

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, ο νέος ιδιοκτήτης θα παρατηρήσει επενδύσεις μαύρου δέρματος και Alcantara με άσπρες γραμμές, ραφές σε χρώμα Motion Blue στα μπάκετ καθίσματα, το τιμόνι και τα πατάκια. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα ήχου B&O με 10 ηχεία και subwoofer, το Driver Assist Pack (περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας) και το Winter Pack (φέρνει μαζί του θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενο παρμπρίζ). Από το αμάξωμα και το εσωτερικό δεν λείπουν τα εμβλήματα ST.

2,3 λίτρων κινητήρας που αποδίδει 280 άλογα

Ο κινητήρας EcoBoost των 2,3 λίτρων που εξοπλίζει το αυτοκίνητο προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις. Με 280 άλογα και 420 Nm ροπής, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Αυτή η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου και ενός ηλεκτρονικού διαφορικού (eLSD).

Έχει ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ST Edition είναι η ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση που προέρχεται από την KW Automotive και έχει εξελιχτεί από την Ford Performance στην πίστα του Nurburgring. Αυτή η ανάρτηση καθιστά το αυτοκίνητο 50% πιο σφιχτό σε σύγκριση με την απλή έκδοση του Focus ST. Το hot hatch είναι τώρα χαμηλωμένο κατά 10 χιλιοστά, με δυνατότητα περαιτέρω μείωσης κατά 20 χιλιοστά. Επιπλέον, το Focus ST Edition συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο που περιλαμβάνει συνιστώμενες ρυθμίσεις ανάρτησης για διάφορες συνθήκες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων ειδικών ρυθμίσεων για το Nordschleife, προκειμένου να βοηθήσει τους φανατικούς της οδήγησης να βελτιώσουν την οδηγική τους εμπειρία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις