Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
CATL: Μπαταρία με 10 λεπτά φόρτισης προσφέρει 600 χλμ. αυτονομία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

CATL: Μπαταρία με 10 λεπτά φόρτισης προσφέρει 600 χλμ. αυτονομία

29/4/2024

Με 10 λεπτά φόρτισης προσφέρει 600 χιλιόμετρα αυτονομία.
Ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα η συνολική αυτονομία.
Σε ένα δευτερόλεπτο φόρτισης γεμίζει για 1 χιλιόμετρο.
Προετοιμάζει το δικό της δίκτυο γρήγορης φόρτισης η CATL.

Ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα η συνολική αυτονομία

Μία νέα μπαταρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε η CATL, η οποία σε 10 λεπτά φόρτιση προσφέρει αυτονομία για 600 χιλιόμετρα. Η νέα μπαταρία έχει ενεργειακή πυκνότητα 205 Wh/kg και προσφέρει συνολική αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

Διαθέτει νέα χημεία λιθίου-σιδήρου της CATL

Η CATL αποκάλυψε την μπαταρία κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Πεκίνο και της έχει δώσει την ονομασία Shenxing Plus. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μία μπαταρία που χρησιμοποιεί προηγμένη χημεία λιθίου-σιδήρου με ένα ακόμα αποκλειστικό υλικό της CATL, που της επιτρέπει να ενισχύσει την ενεργειακή της πυκνότητα.

Με 10 λεπτά φόρτισης προσφέρει 600 χιλιόμετρα αυτονομία

Η CATL υποστηρίζει ότι η νέα της μπαταρία έχει ενεργειακή πυκνότητα 205 Wh/kg και παρέχει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο δοκιμών. Εκτός από την ενεργειακή πυκνότητα αλλά και την αυτονομία, η νέα μπαταρία υπόσχεται και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, χάρη στην οποία μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης μπορεί να γεμίσει για 600 χιλιόμετρα αυτονομίας. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1 χιλιόμετρο αυτονομίας ανά δευτερόλεπτο φόρτισης.

Προετοιμάζει το δικό της δίκτυο γρήγορης φόρτισης η CATL

Κλείνοντας, η CATL δήλωσε επιπλέον ότι έχει ξεκινήσει την κατασκευή του νέου δικτύου φόρτισης Superfast Charging Shenxing, το οποίο σκοπεύει να γίνει η μεγαλύτερη υπηρεσία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης στην Κίνα. Παράλληλα, δημιουργεί και μία λέσχη ιδιοκτητών οχημάτων Shenxing, η οποία λειτουργεί σε περισσότερα από 600 σημεία εξυπηρέτησης και στα μέλη θα παρέχεται οδική βοήθεια, επιθεωρήσεις και συντήρηση μπαταριών και άλλες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις