Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Δεν σταματάει η παραγωγή αυτοκινήτων από τη Seat

Δεν σταματάει η παραγωγή αυτοκινήτων από τη Seat

24/1/2024

Ενθαρρυντικά νέα καταφτάνουν για την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ανακοίνωσε facelift για παλαιότερα μοντέλα της, ενώ ίσως βρίσκεται στα σκαριά και η παραγωγή ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού μοντέλου. Η Seat βασίζει τη στρατηγική της στον στόχο να γίνει η πιο οικονομική εταιρεία στο group της VW.

Ανανεωμένες εκδόσεις παλαιότερων μοντέλων ετοιμάζει η Seat

Τον Σεπτέμβριο του 2023 είχε δημοσιευτεί ότι η Seat θα περιοριζόταν στην παραγωγή οχημάτων μικροκινητικότητας, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρικά scooter. Ο διευθύνων σύμβουλος της VW Seat ανήκει στον όμιλο της VW) είχε δηλώσει τότε ότι «το μέλλον της Seat είναι η Cupra». Τώρα, αυτό το απαισιόδοξο σενάριο ανατρέπεται, αφού κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Seat ετοιμάζει ανανεωμένες εκδόσεις παλαιότερων μοντέλων της. Ακόμη πιο ελπιδοφόρα είναι η είδηση ότι η δραστηριότητα της εταιρείας δεν θα περιοριστεί απλά στην επανέκδοση μοντέλων, αλλά έχει ήδη δρομολογηθεί η παραγωγή νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, το οποίο θα «δανείζεται» την τεχνολογία του επερχόμενου VW ID.1.
 

Στόχος για τη Seat οι καλύτερες τιμές από όλες τις εταιρείες του VW Group

Τα χαρμόσυνα νέα για τους λάτρεις της Seat, και κυρίως για τους εργαζομένους της, γνωστοποιήθηκαν από τον Marcus Gossen, τον επικεφαλής των Seat και Cupra στη Μεγάλη Βρετανία. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «οι άνθρωποι της εταιρείας βάζουν τα δυνατά τους για να έχουμε τις καλύτερες τιμές στο group της VW, έχοντας ως οδηγό για αυτόν τον σκοπό την αυτοκινητοβιομηχανία της Seat στην Ισπανία».
 

Φήμες για ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο με τεχνολογία από το VW ID.1

Σχετικά με τις φήμες για κάποιο καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ο πρόεδρος της βρετανικής Seat επισήμανε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέτοια σχέδια από την εταιρεία, ωστόσο «υπάρχει πάντα υπάρχει χώρος για όνειρα». Αυτά τα… όνειρα περιστρέφονται γύρω από ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο που θα δανείζεται τεχνολογικά στοιχεία από το VW ID.1, το ηλεκτρικό crossover που θα κυκλοφορήσει το 2026. Σε μια βαθύτερη ανάγνωση των όσων δηλώνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η Seat θα μπορούσε να στοχεύει στην παραγωγή του πιο οικονομικού ηλεκτρικού οχήματος μεταξύ των εταιρειών που ανήκουν στο group της VW. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας κοινή τεχνολογία με το VW ID.1, και παράλληλα αφαιρώντας παροχές από τον εξοπλισμό που αυτό θα προσφέρει.
 

Αγνωστο ποια μοντέλα θα παρουσιαστούν ανανεωμένα

Όσον αφορά τα facelift που ετοιμάζει η Seat για τα παλαιοτέρα μοντέλα της, έχουν ήδη διαρρεύσει φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου Seat Leon, το οποίο παραπέμπει στην πιο δυναμική εμφάνιση των Cupra. Υπενθυμίζεται ότι το τέταρτης γενιάς Leon που κυκλοφόρησε το 2020 ήταν το τελευταίο καινούργιο μοντέλο της εταιρείας. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι ποια συγκεκριμένα μοντέλα της Seat πρόκειται να ανανεωθούν.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε