Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Διαλέγουν οι γυναίκες ΙΧ με διαφορετικά κριτήρια από τους άνδρες;

Διαλέγουν οι γυναίκες ΙΧ με διαφορετικά κριτήρια από τους άνδρες;

9/7/2024

Η εμφάνιση και…το χρώμα, ψηλά στα κριτήρια επιλογής για τις γυναίκες
Τα μηχανικά και ο εξοπλισμός βοήθειας οδηγού σημαντικά για τους άνδρες
Η αξιολόγηση ασφάλειας και το παιδικό κάθισμα, ανησυχούν τις συζύγους κατά 52%
Τιμές και εκπτώσεις: Τα οικονομικά είναι γυναικείο θέμα

Η εμφάνιση και…το χρώμα, ψηλά στα κριτήρια επιλογής για τις γυναίκες

Είναι γνωστό ότι η σχέση των γυναικών με τα αυτοκίνητα είναι διαφορετική από αυτή που έχει το ανδρικό φύλο. Είναι πιο απλή και πρακτική και σε καμία περίπτωση ένα αυτοκίνητο δεν αποτελεί για εκείνες φετίχ ή... αντικείμενο του πόθου, όπως αποτελεί για πολλούς άνδρες. Τι γίνεται λοιπόν όταν οι γυναίκες πρέπει να διαλέξουν ποιο θα είναι το καινούργιο τους αυτοκίνητο; Επιλέγουν με ίδια ή διαφορετικά κριτήρια από τους άνδρες; Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο...σπορ δεν απασχολεί τόσο πολύ το γυναικείο πληθυσμό, τα κριτήρια αγοράς τους είναι μάλλον διαφορετικά. Η εμφάνιση και το χρώμα, είναι ψηλά στη λίστα, αφού λογικά και εκ των πραγμάτων βλέπουν το πράγμα πιο...επιφανειακά.  Οι γνώσεις του γυναικείου φύλου σε σχέση με την αυτοκίνηση είναι κατά κανόνα λιγότερες και ως εκ τούτου δυσκολεύονται να διαλέξουν μοντέλο χωρίς ανδρική καθοδήγηση. Έτσι, συχνά συμβουλεύονται κάποιον γνωστό τους ή απλά εμπιστεύονται τις προτάσεις που θα τους κάνει ο έμπορος. Πάντως είναι εξαιρετικά συχνό το στερεότυπο, οι νεαρές γυναίκες να επιμένουν να θέλουν μεταχειρισμένο ToyotaYaris για πρώτο τους αυτοκίνητο!

Τα μηχανικά και ο εξοπλισμός βοήθειας οδηγού σημαντικά για τους άνδρες

Από την άλλη, οι άνδρες δίνουν μεγάλη σημασία σε πράγματα που δεν ενδιαφέρουν τις γυναίκες. Η τεχνολογία, τα μηχανικά μέρη και τα συστήματα βοήθειας του οδηγού (ADAS) που προσφέρονται στον εξοπλισμό του μοντέλου που τους ενδιαφέρει, είναι συχνά τα σημαντικότερα κριτήρια αγοράς. Τα επιμέρους σημεία και οι λεπτομερείς του σχεδιασμού και του εσωτερικού διακόσμου, είναι επίσης ζητήματα που τους απασχολούν, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες θεωρούν σημαντική τη σχεδίαση, ωστόσο χωρίς να εμβαθύνουν. Σε κάποιους τομείς πάντως, οι ανησυχίες ανδρών και γυναικών συμπίπτουν, όπως στο ζήτημα της οικονομίας καυσίμου, αλλά και της ύπαρξης «υψηλής» θέσης οδήγησης( η μόδα στα SUV είναι καθολική).

Η αξιολόγηση ασφάλειας και το παιδικό κάθισμα, ανησυχούν τις συζύγους κατά 52%

Το γεγονόςότιέχουνπερισσότεροανεπτυγμένο το ένστικτο της επιβίωσης και...της διαιώνισης του είδους, εξηγεί γιατί έρευνες καταδεικνύουν την ανησυχία των γυναικών για τις αξιολογήσεις ασφάλειας (EuroNCAP) σε ένα αυτοκίνητο. Το σχετικό ποσοστό είναι 52%, έναντι του σαφώς μικρότερου 38% των ανδρών. Ο διαθέσιμος χώρος για τα παιδικά καθισματάκια είναι επίσης ερώτηση που θα τεθεί συχνότερα από τη σύζυγο.

Τιμές και εκπτώσεις: Τα οικονομικά είναι γυναικείο θέμα

Φτάνοντας στα οικονομικά, οι γυναίκες είναι πάλι αυτές που θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στα σχετικά ζητήματα. Η τιμή, οι εκπτώσεις και οι προσφορές, αλλά και λεπτομέρειες για το διακανονισμό πληρωμής, είναι κατά κανόνα θέματα στα οποία οι πελάτεςθηλυκούγένουςδίνουνμεγαλύτερησημασία. Ίσως γιατί οι άνδρες, είναι πολλές φορές διατιθέμενοι να αποκτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους  με κάθε τίμημα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε