autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Είναι πλέον διαπιστωμένο: οι λόγοι που προκαλείται χάος στον Κηφισό

Είναι πλέον διαπιστωμένο: οι λόγοι που προκαλείται χάος στον Κηφισό

8/4/2025

Περισπάσεις και παλαιότητα οχημάτων λόγοι που αρχικά προκαλούν τροχαία και κίνηση
Παραπονιούνται οι ίδιοι οδηγοί, που χασομεράνε με τα ατυχήματα...στο απέναντι ρεύμα
Παρασκευή η ημέρα με τα περισσότερα συμβάντα, Ιούνιος ο αντίστοιχος μήνας
Αισιόδοξο μόνο το γεγονός ότι μειώθηκαν τα ατυχήματα στην Ελλάδα, 54% σε 10 χρόνια

Περισπάσεις και παλαιότητα οχημάτων λόγοι που αρχικά προκαλούν τροχαία και κίνηση

Μόλις έχεις βγει στην Εθνική, και περιέργως, το ποτάμι των αυτοκινήτων κυλάει ομαλά. Όμως δυστυχώς, όχι για πολύ. Λίγα λεπτά αργότερα, οι «μπροστινοί» σου επιβραδύνουν, λίγο μετά ακινητοποιούνται, και τελικά ξαφνικά αποτελούν την ουρά των δικών τους μπροστινών, εσύ είσαι στη δική τους ουρά και ούτω καθ εξής. Ξαναζείς κάθε μέρα, πάλι τη «μέρα της Μαρμότας». Το ποτάμι «παγώνει» και σταματάει. Μαζί με τις όποιες ελπίδες σου να φτάσεις εγκαίρως στη δουλειά σου. Δυστυχώς, αυτό που περιγράφουμε είναι μια κατάσταση που έχει παγιωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Στην Αθήνα, στον Κηφισό και στην Αττική Οδό στις ώρες αιχμής, αλλά και στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, που δοκιμάζεται αντίστοιχα από τις εργασίες σε έργα υποδομών: μέχρι πρότινος για το ΜΕΤΡΟ, και τώρα για το Fly-Over, το οποίο αν και προορίζεται να ανακουφίσει τους οδηγούς, έχει επιδείνωση την κατάσταση μέχρι την ολοκλήρωση του. ΄Αλλοι λόγοι πάντως που ευθύνονται για την όλο και περισσότερο αυξημένη κίνηση-εκτός από τα περισσότερα αυτοκίνητα που πλέον κυκλοφορούν-είναι τα «χαζοατυχήματα» λόγω περισπασμών αλλά και οι ακινητοποιήσεις παλαιών οχημάτων λόγω βλαβών.

Παραπονιούνται οι ίδιοι οδηγοί, που χασομεράνε με τα ατυχήματα...στο απέναντι ρεύμα

Οι δυο τελευταίοι παράγοντες, συντελούν σε καθημερινή βάση στη δημιουργία ατυχημάτων, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση περιορίζονται σε υλικές μόνο ζημιές και φυσικά συνεπάγονται τη δυσαρέσκεια των οδηγών που ταλαιπωρούνται ακινητοποιημένοι. Το θέμα είναι, ότι πολλές φορές, για την καθυστέρηση φταίνε και οι...ίδιοι οι οδηγοί που παραπονιούνται για τις...καθυστερήσεις. Είναι πλέον παρατηρημένο, διαπιστωμένο και διασταυρωμένο: είναι οι ίδιοι οι οδηγοί που...κοντοστέκονται, περνώντας μπροστά από το σημείο του ατυχήματος. Η περιέργειά τους, τους αναγκάζει να καθυστερήσουν-έστω για λίγο-παρατηρώντας το συμβάν, ακόμη και αν αυτό είναι…στο αντίθετο ρεύμα. Αυτή η μεμονωμένη ολιγωρία του κάθε οδηγού λειτουργεί αθροιστικά, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση απλά να πολλαπλασιάζεται.

Παρασκευή η ημέρα με τα περισσότερα συμβάντα, Ιούνιος ο αντίστοιχος μήνας<

Είναι καταγεγραμμένο πάντως από τα στατιστικά, ότι η Παρασκευή είναι η ημέρα με τα περισσότερα συμβάντα. Αυτό μάλιστα εξηγείται και από την Επιστήμη της Ανθρωπολογίας, η οποία προτάσσει τους λόγους που μπορεί να ευθύνονται για την αυξημένη...Παρασκευιάτικη απροσεξία. Πέραν της δεδομένα αυξημένης κίνησης, η χαλαρότητα του Σαββατοκύριακου που πλησιάζει, αλλά και η ανυπομονησία που αντίστοιχα αυξάνεται, για τις στιγμές ανεμελιάς που θα ακολουθούσουν μια κουραστική εβδομάδα, εξηγούν πολλά, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς. Ο πιο επιβαρυμένος με συμβάντα μήνας αντίστοιχα, είναι ο Ιούνιος.

Αισιόδοξο μόνο το γεγονός ότι μειώθηκαν τα ατυχήματα στην Ελλάδα, 54% σε 10 χρόνια

Αισιόδοξη πτυχή του θέματος που εξετάζουμε ωστόσο, αποτελεί η διαπίστωση ότι στη χώρα μας τα ατυχήματα έχουν μειωθεί κατά 54% τη δεκαετία μεταξύ 2010-2020, νούμερο πραγματικά σημαντικό, με το όποιο θετικό αντίκτυπο αυτό συνεπάγεται. Στο σημείο μάλιστα που ένα τροχαίο δεν περιορίζεται πάντα μόνο σε υλικές ζημιές, αλλά και σε σωματικές βλάβες ή ακόμη και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, το στατιστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

KGM
AUDI