Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ελλάδα: Επίσημη πρεμιέρα για τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ελλάδα: Επίσημη πρεμιέρα για τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

13/3/2024

Στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Έχουν μήκος 12 μέτρα και χωρούν 75 επιβάτες.
250 τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, ακολουθούν και άλλα.

Στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Παρουσιάστηκαν επίσημα τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία που σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ ΑΕ στου Ρέντη, όπου μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

250 στον αριθμό τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Τα πρώτα 250 αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία έφτασαν στη χώρα μας πριν από λίγο διάστημα. 140 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και τα υπόλοιπα 110 στη Θεσσαλονίκη. Η κινεζική εταιρεία Yuotong Bus είναι υπεύθυνη για την κατασκευή τους, ενώ κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 110.825.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων των φορτιστών. Παράλληλα, κατά την περίοδο της εγγυημένης λειτουργίας, ο ανάδοχος εγγυάται την καλή συντήρηση, αποκατάσταση βλάβης και λειτουργία του αντικειμένου της προμήθειας.

12 μέτρα και 75 επιβάτες χωρούν τα λεωφορεία

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά τους, αξίζει να σημειωθεί πως τα λεωφορεία της Yutong έχουν μήκος 12 μέτρα και χωρητικότητα 75 επιβατών, 35 καθήμενων, 40 ορθίων και μια θέση ΑΜΕΑ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις