Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έρχεται plug-in υβριδικό 593 ίππων από τη Lynk & Co

Έρχεται plug-in υβριδικό 593 ίππων από τη Lynk & Co

22/1/2024

Η Lynk & Co κυκλοφορεί το μοντέλο 07-EMP που θα βασίζεται τεχνολογικά στη Volvo. Η plug-in υβριδική έκδοση θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 593 ίππων.

Υβριδικό plug-in που θα «βγάζει» 593 ίππους

Η Lynk & Co, η σουηδο-κινεζική εταιρεία που αποτελεί σύμπραξη μεταξύ της Volvo και της Geely, έδωσε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας καινούργιες φωτογραφίες του επόμενου μοντέλου της, του 07 EM-P. Το plug-in υβριδικό sedan θα έχει ισχύ 593 ίππων και θα αξιοποιεί την πλατφόρμα CMA Evo της Volvo, η οποία ήδη χρησιμοποιείται ως βάση για αρκετά Plug-in υβριδικά.

Σταθερά και για τις τρεις εκδόσεις ο θερμικός κινητήρας 1,5L

Παρόλο που η Lynk δεν αναφέρει τους κινητήρες για το νέο 07-EMP, γνωρίζουμε ότι το Lynk & Co 08 κυκλοφορεί ήδη σε τρεις εκδόσεις, οι οποίες βασίζονται σε κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.500 κυβικών με ισχύ 163 ίππων. Βασισμένες σε αυτό το μοτέρ, οι δύο από τις τρεις εκδόσεις ενισχύονται από έναν ηλεκτροκινητήρα 215 ίππων, παράγοντας συνολικά ισχύ 381 ίππων. Η διαφορά μεταξύ τους εντοπίζεται στη χωρητικότητα της μπαταρίας τους, η οποία στην πιο «ελαφριά» έκδοση φτάνει τα 21,2 kWh, ενώ στη «φορτωμένη» αυξάνεται στα 39,8 kWh. Τέλος, η τρίτη έκδοση συνδυάζει τον ίδιο κινητήρα 1,5L με δύο ηλεκτροκινητήρες και θα έχει συνολική ισχύ 593 ίππων.

«Πρησμένη» εμφάνιση και κομψό στιλ

Παρόλο που οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν καμουφλαρισμένο το 07-EMP, μπορούμε να διακρίνουμε μερικές πινελιές που ξεχωρίζουν. Η γράμμωση και τα εξογκώματα των μπροστινών και πίσω φτερών του δίνουν πιο «μυώδη» εμφάνιση. Όσο για τα φωτιστικά σώματα, επειδή το καμουφλάζ δεν βοηθάει ιδιαίτερα, αν κρίνουμε από τα υπόλοιπα μοντέλα της Lynk & Co, «στοιχηματίζουμε» ότι οι προβολείς θα έχουν σχήμα Υ και τα πίσω φωτιστικά σώματα θα θυμίζουν δαγκάνες.

Ξεκινάει η παραγωγή τον επόμενο μήνα

Το Lynk & Co 07 EM-P αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον επόμενο μήνα, και ακολούθως να κυκλοφορήσει στην αγορά. Όσον αφορά την τιμή, δεν υπάρχει πληροφόρηση ως τώρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε