Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έρχονται φτηνά ηλεκτρικά από τη Ford, στόχος ο ανταγωνισμός με Tesla

Έρχονται φτηνά ηλεκτρικά από τη Ford, στόχος ο ανταγωνισμός με Tesla

9/2/2024

Η Ford αναπτύσσει νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Έρχονται μηνιαίες συνδρομές για τεχνολογικές αναβαθμίσεις, πετυχημένο το «πείραμα» στους οδηγούς επαγγελματικών

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement

Αξιζει να μαθετε

Η νέα πλατφόρμα της Ford θα μπορούσε να ρίξει αρκετά τις τιμές των ηλεκτρικών

Ο Jim Farley, CEO της Ford, αποκάλυψε ότι η αμερικανική εταιρεία δουλεύει «μυστικά» τα τελευταία δύο χρόνια πάνω σε μία καινούργια πλατφόρμα για ηλεκτρικά. O Farley τόνισε ότι η νέα πλατφόρμα θα έχει όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσει τη βάση για αρκετά νέα μοντέλα της εταιρείας στο μέλλον. Αυτό που κάνει την είδηση ξεχωριστή είναι ότι η Ford κατόρθωσε να ρίξει το κόστος παραγωγής, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει την πολυπόθητη μείωση των τιμών στα ηλεκτρικά.
 

Στόχος να «χτυπήσει» τις τιμές της Tesla και των κινεζικών ηλεκτρικών

Αυτός είναι ο άμεσος σκοπός της Ford για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας. Τα χαμηλά κόστη παραγωγής θα επιτρέψουν στη Ford να ανταγωνιστεί «τις πιο προσιτές τιμές της Tesla και των κινεζικών εταιρειών», οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει την επέλασή τους στη διεθνή αγορά. Συνέχισε προσθέτοντας ότι «αν καταφέρουμε ο αγοραστής να προτιμήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν θα επιστρέψει σε θερμικό κινητήρα». Ωστόσο, επισήμανε ότι το εμπόδιο σε αυτό είναι προς το παρόν οι υψηλές τιμές.
 

Έρχονται ψηφιακές υπηρεσίες με μηνιαία συνδρομή

Ο Farley συνέχισε λέγοντας ότι η νέα πλατφόρμα στην ουσία θα προσφέρει το πλεονέκτημα των over-the-air τεχνολογικών αναβαθμίσεων στο λογισμικό και των ψηφιακών υπηρεσιών. Παρόλο που προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί ποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες για αγορά από τους οδηγούς, γνωρίζουμε ότι η Ford προσφέρει ήδη το BlueCruise στα 75 δολάρια το μήνα. Με αυτή την υπηρεσία, ο οδηγός στην ουσία χάνει τη ιδιότητα του οδηγού, αφού το τιμόνι λειτουργεί αυτόματα.
 

Πετυχημένο το «πείραμα» στα επαγγελματικά, 50% περισσότερες εγγραφές για επί πληρωμή υπηρεσίες το 2023

Το «πείραμα» των πρόσθετων επί πληρωμή υπηρεσιών μοιάζει να έχει θετική απήχηση στους χρήστες που οδηγούν κάποιο από τα επαγγελματικά φορτηγά της Ford, αφού μέσα στο 2023, καταγράφηκε αύξηση 50% στις νέες εγγραφές. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ford δηλώνουν συχνά το τελευταίο διάστημα ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να αποδειχθεί πολύ επικερδής για τη Ford στο άμεσο μέλλον. Τα ηλεκτρικά οχήματα που από το 2026 θα βασίζονται σε αυτή τη νέα πλατφόρμα αναμένεται να έχουν πολύ περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες για λήψη από τους οδηγούς. ¶σχημα νέα για όσους θέλουν να πληρώσουν μόνο μία φορά για τα θερμαινόμενα καθίσματά τους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement