Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Εξοικονόμηση πάνω από 800 ευρώ το χρόνο

Διαβάστηκε από 6883 αναγνώστες - 29/8/2021

Η μεγιστοποίηση του χρόνου οδήγησης με ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία μέσω εξωτερικής πηγής μπορεί να προσφέρει στους οδηγούς σημαντικά οικονομικά οφέλη. Βάσει της μέσης τιμής διάθεσης της βενζίνης και του οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος, ο οδηγός ενός Kuga Plug-In Hybrid θα πλήρωνε 10,40¤ ανά 100 χλμ. οδηγώντας μόνο με τη χρήση βενζίνη, με την αντίστοιχη τιμή να διαμορφώνεται στα 5,05¤ ανά 100 χλμ. με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από εξωτερική πηγή. Για μία ετήσια χιλιομετρική κάλυψη 15.000 χλμ., αυτό μεταφράζεται σε συνολική εξοικονόμηση άνω των 800¤ το χρόνο.

Νωρίτερα φέτος, η Ford ανακοίνωσε ότι 100% της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της στην Ευρώπη θα έχει τη δυνατότητα να κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων – αμιγώς ηλεκτρικά ή PHEV – μέχρι τα μέσα του 2026, ενώ η μετάβαση σε αμιγή ηλεκτροκίνηση θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2030. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT άρχισε να πωλείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με περισσότερες από 5.300 αντίτυπά της να έχουν παραδοθεί σε πελάτες το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η γκάμα εξηλεκτρισμένων επιβατικών οχημάτων περιλαμβάνει επίσης ήπιες υβριδικές και πλήρως υβριδικές εκδόσεις για το Kuga, καθώς και full-hybrid συστήματα κίνησης για τα Mondeo Hybrid, S‑MAX Hybrid και Galaxy Hybrid. Διαθέσιμο είναι και το Explorer Plug-In Hybrid, καθώς και ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης για τα μοντέλα Puma, Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid.


Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 56 km (WLTP), κατανάλωση από 1,4 l/100 km, βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου και εκπομπές CO2 από 32 g/km.

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 56 km (WLTP), κατανάλωση από 1,4 l/100 km, βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου και εκπομπές CO2 από 32 g/km.

Kοινοποίησε το »

 

Χρησιμοποιώντας έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 56 km (WLTP), κατανάλωση από 1,4 l/100 km, βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου και εκπομπές CO2 από 32 g/km. Το όχημα μπορεί να φορτίζεται από εξωτερική παροχή μέσω μια τοποθετημένης στο πλάι θύρας φόρτισης στο αριστερό εμπρός φτερό.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πώς και πότε να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προγράμματα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge modes. Πέραν της φόρτισης από εξωτερική παροχή, το Kuga Plug-In Hybrid μπορεί εν κινήσει να συμπληρώνει αυτόματα ενέργεια, μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής φόρτισης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »