autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ford Mustang Mach-E: Ρεκόρ Guinness με αυτονομία 917 χλμ.

Ford Mustang Mach-E: Ρεκόρ Guinness με αυτονομία 917 χλμ.

8/8/2024

Ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα χιλιόμετρα με μία φόρτιση.
Έκανε 916,74 χλμ. με μία φόρτιση, ενώ η Ford υπόσχεται 600!
Η δοκιμή οργανώθηκε από τη Bridgestone και τη Webfleet.
Χρησιμοποιήθηκαν 18άρες ζάντες αντί για τις εργοστασιακές 19άρες.

Ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα χιλιόμετρα με μία φόρτιση

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο της αυτοκίνησης με έννοιες που είτε δεν υπήρχαν είτε δεν ήταν ευρέως διαδεδομένες. Μία από αυτές είναι η αυτονομία. Συνήθως το πρώτο χαρακτηριστικό που ρωτάει κάποιος όταν ακούει για ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πόσα χιλιόμετρα μπορεί να βγάλει με μία φόρτιση. Εμφανίζονται συνεχώς κατασκευαστές που υπόσχονται ότι τα ηλεκτρικά τους μπορούν να διανύσουν κοντά στα 1.000 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Αυτό μόλις άλλαξε. Γιατί το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ανήκει στη Ford Mustang Mach-E, έγινε με πλήρη βιντεοσκόπηση (παρακολουθήστε την εδώ), και καταγράφτηκε στο βιβλίο Guinness.
 

Έκανε 916,74 χλμ. με μία φόρτιση, ενώ η Ford υπόσχεται 600!

Για τη δοκιμή, η έκδοση της Mach-E που επιλέχθηκε ήταν η Premium Extended Range RWD, με τη μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 91 kWh και κίνηση στους πίσω τροχούς. Για το συγκεκριμένο μοντέλο, η Ford έχει ανακοινώσει αυτονομία 600 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP. Όμως στην επίσημη δοκιμή του, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατάφερε να διανύσει 916,74 χιλιόμετρα, επίδοση που βελτιώνει το προηγούμενο ρεκόρ κατά 9 χιλιόμετρα, και υπερβαίνει τις προδιαγραφές που ανακοινώνει η ίδια η Ford κατά περίπου 316 χλμ. (πάνω από 50%!).
 

Η δοκιμή οργανώθηκε από τη Bridgestone και τη Webfleet

Η εταιρεία Webfleet ανέλαβε τη βιντεοσκόπηση, τις μετρήσεις των αποστάσεων με GPS, αλλά και την καταγραφή των δεδομένων για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Η απόπειρα για το νέο ρεκόρ συντονίστηκε από τη Bridgestone, με δύο οδηγούς και έναν συνοδηγό, ενώ συνολικά χρειάστηκαν 24 ώρες για να ολοκληρώσουν την επιτυχημένη προσπάθεια. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν ένας συνδυασμός αστικής και υπεραστικής οδήγησης επί βρετανικού εδάφους.
 

Χρησιμοποιήθηκαν 18άρες ζάντες αντί για τις εργοστασιακές 19άρες

Η Mustang Mach-E που χρησιμοποιήθηκε ήταν πλήρως εργοστασιακή, με μόλις μία διαφοροποίηση. Η Bridgestone άλλαξε τις 19άρες ζάντες με 18άρες και φόρεσε στους τροχούς ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Η επίδοση των 916,74 χλμ. κατοχυρώθηκε ως ρεκόρ Guinness, και μένει να δούμε σε πόσο καιρό θα καταρριφθεί.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε