Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Ford και Bmw ξεκινούν δοκιμές μπαταριών στερεάς κατάστασης

14/9/2021

Μέχρι στιγμής οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα υβριδικά και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιούν υγρούς ηλεκτρολύτες. Η νέα τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης, έχει τους ηλεκτρολύτες σε στερεή μορφή με τα ηλεκτρόδια τοποθετημένα στο εσωτερικό τους σε μορφή σάντουιτς. Αυτός ο τύπος μπαταρίας είναι πλέον διαθέσιμος από την εταιρία Solid Power για δοκιμές σε αυτοκινητιστικές εφαρμογές, με τις Ford και Bmw να είναι οι πρώτες που «βουτάνε το δάχτυλο στο μέλι».

Η Ford και BMW σύντομα θα έχουν πρόσβαση σε εξελιγμένες μπαταρίες στερεάς κατάστασης και θα ξεκινήσουν τις δοκιμές σε αυτοκινητιστικές εφαρμογές. Το 2017 οι δύο κατασκευαστές αυτοκινήτων, ανακοίνωσαν τις επενδύσεις τους στην εταιρεία Solid Power, η οποία εξελίσσει αυτές τις νέου τύπου μπαταρίες. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία, επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο Κολοράντο καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πιλοτική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης στις αρχές του 2022.


Το εργοστάσιο της Solid State στο Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών

Το εργοστάσιο της Solid State στο Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης είναι σύμφωνα με πολλούς το επόμενο λογικό βήμα που θα ακολουθήσει την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και από υβριδικά. Αυτού του τύπου οι μπαταρίες, έχουν αυξημένη πυκνότητα ενέργειας, μειωμένο κόστος παραγωγής και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο CEO της εταιρίας Doug Campbell, επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πιο ασφαλής σε σχέση με τις μπαταρίες με υγρούς ηλεκτρολύτες, η χρήση των οποίων μπορεί να οδηγήσει κάτω από κάποιες συνθήκες σε πυρκαγιά, όπως έχουμε δει να συμβαίνει κάποιες φορές στο πρόσφατο παρελθόν.
 
Η ίδια η εταιρεία Solid Power δεν προτίθεται να ταχθεί ως ανταγωνιστής άλλων εταιρειών, σκοπεύει όμως να παράγει ικανό αριθμό από στοιχεία συσσωρευτών ώστε να μπορεί να προμηθεύσει αρκετές εταιρείες μετά τη Ford και την BMW ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν και αυτές σε δοκιμές. Περιμένουμε να δούμε το επόμενο διάστημα, ποιες άλλες εταιρείες θα πάρουν σειρά αποκτώντας πρόσβαση σε αυτό το νέο είδος πιο ασφαλούς και πιο αποδοτικής μπαταρίας.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε