Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές των μεταχειρισμένων;

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές των μεταχειρισμένων;

Διαβάστηκε από 8089 αναγνώστες - 17/8/2022

Απότομη άνοδο στις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, με τους κυριότερους λόγους να έχουν άμεση διασύνδεση με την κατάσταση στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων.

Μια πολύ δύσκολη περίοδο περνάει η αγορά αυτοκινήτου το τελευταίο διάστημα, είτε είναι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, είτε του μεταχειρισμένου. Οι συνθήκες και οι ισορροπίες έχουν αλλάξει κατά πολύ, και πλέον οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να λύσουν έναν δύσκολο γρίφο. Τα καινούργια αυτοκίνητα αργούν να έρθουν και έχουν ήδη ακριβύνει αρκετά, ενώ και τα μεταχειρισμένα έχουν μεγάλη άνοδο στις τιμές τους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

15% αυξήθηκαν οι τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Πηγές του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως η αύξηση τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα αγγίζει το 15%. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα αυτοκινήτων που είδαν τις τιμές τους να ανεβαίνουν μέσα σε μια μέρα, αφού αυξήθηκε η ζήτηση τους. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2021, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνολικά 170.262 αυτοκίνητα συνολικά. Από αυτά, τα καινούργια αυτοκίνητα ήταν 97.107, ενώ τα 73.155 αυτοκίνητα ήταν μεταχειρισμένα. Αυτή η μικρή διαφορά ανάμεσα στα καινούργια και τα μεταχειρισμένα, δείχνει και την έντονη ζήτηση που είχαν στην χώρα μας τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα το τελευταίο διάστημα.
 

Ραγδαία αύξηση και στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων

Έχουμε ήδη αναφέρει την αύξηση της τιμής πώλησης των καινούργιων αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, και οι βασικοί λόγοι είναι πως τα αυτοκίνητα είναι πλέον ασφαλέστερα, με χαμηλότερες καταναλώσεις, αλλά και λίγο μεγαλύτερα από το παρελθόν. Δυστυχώς όμως οι τιμές τους θα ανέβουν κι άλλο το επόμενο διάστημα, αφού οι υποψήφιοι αγοραστές θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν «το μάρμαρο» για την μάχη που δίνουν οι βιομηχανίες για να δημιουργήσουν καθαρότερα αυτοκίνητα. Όλες οι νέες τεχνολογίες που έχουν προστεθεί στα καινούργια αυτοκίνητα, αυξάνουν το κόστος στις βιομηχανίες, και ήδη φήμες αναφέρουν πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα δούμε αυξήσεις 10% από όλες τις εταιρίες.
 

Πάνω από 6 μήνες η αναμονή για να παραλάβεις το καινούργιο σου αυτοκίνητο

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα, είναι γνωστό πως δεν έχουν διαθέσιμα chip για τα αυτοκίνητα που παράγουν, με αποτέλεσμα πολλά εργοστάσια να έχουν ήδη μειώσει τις παραγωγές τους, και κάποια να έχουν σταματήσει εντελώς. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στις παραγγελίες και παραδόσεις των αυτοκινήτων προς τους πελάτες. Αν λοιπόν δεν προτιμήσεις κάποιο από τα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα που έχουν αυτή την στιγμή ως ετοιμοπαράδοτα στις αποθήκες τους, οι Έλληνες εισαγωγείς, τότε μπορεί να περιμένεις μέχρι και 6 μήνες (ίσως και παραπάνω) για να παραλάβεις το καινούργιο σου αυτοκίνητο.
 

Η έλλειψη των chip είναι υπεύθυνη και για την αύξηση των τιμών και για την αναμονή

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αγορά των chip που έχουν ανάγκη οι αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν θα ομαλοποιηθεί πριν το 2023 όπως αναφέρουν οι αναλυτές. Μέχρι τότε η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα συνεχίσει να έχει ανοδικές τάσεις, αφού οι παραδόσεις των καινούργιων αυτοκινήτων θα συνεχίσουν να καθυστερούν. Καθώς οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξάνονται, οι έμποροι θα συνεχίσουν να θέλουν να πουλήσουν περισσότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε αυτή την συγκυρία.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε