Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γίνεται ηλεκτρικό το CUPRA Formentor στη νέα του γενιά

Γίνεται ηλεκτρικό το CUPRA Formentor στη νέα του γενιά

22/3/2024

Θα φτάσει μετά το 2026 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Ο επικεφαλής της CUPRA επιβεβαίωσε την είδηση.
Περισσότερα άλογα και αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση η πλατφόρμα SSP.
Μπαίνει στις ΗΠΑ η CUPRA.

Θα φτάσει μετά το 2026 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας

Διαφορετικό θα είναι στη νέα του γενιά το CUPRA Formentor, καθώς το ισπανικό SUV θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της μάρκας Wayne Griffiths, ανακοινώνοντας πως θα βασιστεί σε νέα πλατφόρμα και θα κάνει την εμφάνισή του έως το τέλος της δεκαετίας.

Ο επικεφαλής της CUPRA επιβεβαίωσε την είδηση

Σε ομιλία που έκανε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της CUPRA, στη Βαρκελώνη, ο Wayne Griffiths αποκάλυψε τα σχέδια για το ολοκαίνουργιο Formentor: «Θα υπάρξει μια νέα έκδοση του Formentor προς το τέλος της δεκαετίας», είπε αρχικά. Στη συνέχεια επιβεβαίωσε πως το νέο ηλεκτρικό Formentor θα βασίζεται σε μια παραλλαγή της επερχόμενης αρχιτεκτονικής του VW Group, SSP. Η πλατφόρμα SSP είναι σχεδιασμένη για να αντικαταστήσει την τρέχουσα πλατφόρμα MEB, που βρίσκεται μεταξύ πολλών ηλεκτρικών και στο CUPRA Born.

Περισσότερα άλογα και αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση η πλατφόρμα SSP

Το πλάνο του Ομίλου VW αναφορικά με την πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform) αναφέρει πως θα εισέλθει στην αγορά από το 2026. Ως εκ τούτου το νέο CUPRA Formentor δεν θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό που θα την χρησιμοποιήσει. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας θα είναι η αύξηση της ισχύος και της αυτονομίας, όπως και η μείωση του χρόνο φόρτισης, σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν την MEB πλατφόρμα ως βάση τους.

Μπαίνει στις ΗΠΑ η CUPRA

Το γεγονός ότι εγκρίθηκε το Formentor για να γίνει ηλεκτρικό δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της ισπανικής εταιρείας με 120.000 πωλήσεις το 2023 που αντιπροσωπεύουν αύξηση 23 τοις εκατό σε σχέση με το 2022. Επιπλέον, ένα ακόμα στοιχείο που θέλει το Formentor να γίνεται ηλεκτρικό, είναι η είσοδος της CUPRA και στην αγορά των ΗΠΑ, κίνηση που ενδεχομένως θα αυξήσει το ενδιαφέρον για το οικογενειακό SUV.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις