Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Porsche Macan από τον Ιούνιο θα λανσαριστεί στη χώρα μας με 2λιτρο turbo κινητήρα 252 ίππων. Τιμές, προσεχώς…

Η 2λιτρη Porsche Macan

15/3/2016

Το downsizing της Porsche συνεχίζεται και αυτή τη φορά σειρά έχει το μεσαίο SUV της, η Macan, η οποία από τον Ιούνιο θα λανσαριστεί στη χώρα μας με 2λιτρο turbo κινητήρα 252 ίππων. Τιμές, προσεχώς…

Η 2λιτρη Porsche Macan, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, θα λάμψει κάτω από τον ελληνικό ήλιο τον Ιούνιο. Θα είναι διαθέσιμη με τον τετρακύλινδρο κινητήρα turbo 2,0 λίτρων. Αυτός αποδίδει 252 άλογα στις 5.000 σ.α.λ. και 370 Nm ροπής στις 1.600 σ.α.λ. Για τη μετάδοση της ισχύς συνεργάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων, με διπλό συμπλέκτη.

Εξοπλισμένο με αυτόν τον κινητήρα το σπορ SUV κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono, στον εξοπλισμό, ο χρόνος μειώνεται στα 6,5 δευτερόλεπτα πριν φτάσει στην τελική ταχύτητα των 229 χλμ/ώρα.

Ανάλογα με την επιλογή διαστάσεων ζάντας και ελαστικών, η κατανάλωση του δίλιτρου κινητήρα κυμαίνεται μεταξύ 7,2 και 7,4 λίτρων/100 χλμ. Ζυγίζει 1.770 κιλά και στην βασική έκδοση περιλαμβάνεται το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης της Porsche PMT, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται και αερανάρτηση.

Σε σύγκριση με άλλες εκδόσεις του μοντέλου, η συγκεκριμένη θα είναι αναγνωρίσιμη από τα φιμέ τζάμια επιβατών, τις ζάντες 18 ιντσών, τις μαύρες δαγκάνες φρένων και ένα διαφορετικό σύστημα εξάτμισης με διπλές απολήξεις, από βουρτσισμένο ατσάλι.

Πολλά από τα καλούδια που βρέθηκαν στη Macan S διατίθενται στη βασική έκδοση, συμπεριλαμβανομένων των άνετων καθισμάτων με ηλεκτρική ρύθμιση 8 θέσεων για το κάθισμα του οδηγού, το πλέον σύγχρονο σύστημα PCM για την αναψυχή των επιβατών και δερμάτινα Alcantara καθίσματα. Επιπλέον εξοπλίζεται με το σύστημα απόκλισης λωρίδας και ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτμπαγκάζ.

Η τετρακύλινδρη Macan στην Γερμανία στη βασική έκδοσή της κοστίζει 55.669 ευρώ. Εδώ αναμένεται να μάθουμε την τιμή της στο επόμενο διάστημα, πλησιάζοντας στην άφιξή του.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις