autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Η Ford εμμένει στο τέλος του Focus παρά την πτώση των ηλεκτρικών

Η Ford εμμένει στο τέλος του Focus παρά την πτώση των ηλεκτρικών

12/6/2024

Πιστή στο πλάνο της για το Focus η Ford.
Η παραγωγή του θα διαρκέσει έως το Νοέμβριο του 2025.
Στόχος της Ford ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της.
Ετοιμάζει νέο υβριδικό SUV και το ηλεκτρικό Capri.

Πιστή στο πλάνο της για το Focus η Ford

Το μελλοντικό πλάνο της Ford είναι δομημένο πάνω στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και ανάμεσα στις αποφάσεις της είναι και το τέλος της παραγωγής του Focus με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2025. Το μειωμένο ενδιαφέρον ωστόσο που υπάρχει για τα ηλεκτρικά έκανε πολλούς να πιστέψουν πως η μάρκα θα άλλαζε απόφαση, ωστόσο στέλεχος της εταιρείας ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Η παραγωγή του θα διαρκέσει έως το Νοέμβριο του 2025

Η Ford δεν σκοπεύει να παρατείνει την παραγωγή του Focus στο εργοστάσιό της στο Saarlouis της Γερμανίας πέρα ​​από το Νοέμβριο του 2025, ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να ελαφρύνει το σχέδιο που έχει για μηδενικές εκπομπές ρύπων, δήλωσε η εταιρεία. Σε δηλώσεις του ο Kieran Cahill, αντιπρόεδρος κατασκευής της Ford στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε από το εργοστάσιο της μάρκα στην Κολωνία είπε για το Focus: «Έχουμε κάνει τα σχέδιά μας και η επέκτασή του δεν υπάρχει μέσα σε αυτά».

Στόχος της Ford ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της

Η Ford είχε αποφασίσει να πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2030. Στη συνέχεια όμως είπε πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις επ' αυτού και το διάστημα που θα προσφέρει μοντέλα με κινητήρα καύσης στη «γηραιά ήπειρο» θα μεγαλώσει. Αυτό όμως δε θα επηρεάσει τον στόχο της που είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας της.

Ετοιμάζει ηλεκτρικό και υβριδικό SUV

Οδεύοντας λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση, η Ford θα παρουσιάσει ένα νέο παγκόσμιο SUV μοντέλο, που θα κατασκευάζεται στη Βαλένθια, της Ισπανίας. Θα πρόκειται για ένα υβριδικό SUV. Νωρίτερα, θα έχουμε δει το Ford Capri, ένα αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ crossover.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις