Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η Γαλλία θα δοκιμάσει σύστημα φόρτισης εν κινήσει για τα ηλεκτρικά

Η Γαλλία θα δοκιμάσει σύστημα φόρτισης εν κινήσει για τα ηλεκτρικά

17/7/2024

Η επαγωγική φόρτιση θα φιλοξενηθεί σε τμήμα γαλλικού αυτοκινητοδρόμου.
Ξεκινάει πιλοτικά το πρώτο 3μηνο του 2025.
Τα οχήματα θα φορτίζουν την ώρα που θα κινούνται στη λωρίδα.
Θα αφορά από ΙΧ έως και φορτηγά.

Γαλλικός αυτοκινητόδρομος ετοιμάζεται για φόρτιση εν κινήσει

Εν κινήσει θα φορτίζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομο της Γαλλίας. Η δυνατότητα αυτή θα εφαρμοστεί στον αυτοκινητόδρομο Α10, μεταξύ Παρισιού και Ορλεάνης αρχικά σε πιλοτικό στάδιο. Μάλιστα θα αφορά ένα ευρύ φάσμα οχημάτων που θα ξεκινά από ΙΧ αυτοκίνητα και θα φτάνει μέχρι και βαριά φορτηγά.

Ξεκινάει πιλοτικά το πρώτο 3μηνο του 2025

Τα γαλλικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως, η πιλοτική φάση της ασύρματης φόρτισης από το δρόμο θα ξεκινήσει στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2025. Πριν από αυτό, οι πρώτες εργασίες με στόχο τη μεταμόρφωση αυτού του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, που διαχειρίζεται η Vinci Autoroutes, είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2024. 

Τα οχήματα θα φορτίζουν την ώρα που θα κινούνται στη λωρίδα

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα εξοπλιστεί με πηνία μήκους περίπου 1,5 μέτρου και πλάτους 1 μέτρου, εγκατεστημένα περίπου δέκα εκατοστά κάτω από την άσφαλτο, στη μέση κάθε λωρίδας. Αυτά θα τροφοδοτούνται με ρεύμα από μια ηλεκτρική συσκευή, η οποία θα βρίσκεται στην άκρη του δρόμου. Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων θα τροφοδοτούνται μέσω δεκτών που θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο του κάθε αυτοκινήτου και το σύστημα θα μπορεί να εξασφαλίσει ισχύ έως και 250 kW. Η φόρτιση θα γίνεται όταν τα οχήματα περάσουν πάνω από αυτά τα σημεία, καθώς οι δέκτες θα επωφελούνται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, φορτίζοντας έτσι την μπαταρία.

Θα είναι αποδοτικό;

Ως εκ τούτου, αυτό που μένει να φανεί είναι εάν ο νέος τρόπος φόρτισης θα είναι αποδοτικός και εάν η Vinci Autoroutes πάρει την απόφαση να το εφαρμόσει και σε περισσότερα σημεία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις