Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Hyundai θέλει τα ηλεκτρικά της να έχουν ενεργή γρίλια
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Hyundai θέλει τα ηλεκτρικά της να έχουν ενεργή γρίλια

19/3/2024

Integrated Front Face Module είναι η ονομασία του.
Γρίλια, αεροκουρτίνες, ποδιές και αεραγωγοί στο καπό είναι όλα ενεργά.
Θα μεγαλώσει την αυτονομία κατά 20 χιλιόμετρα.
Μέρος της νέας τεχνολογία και αυτόματος φορτιστής.

Integrated Front Face Module είναι η ονομασία του

Μία νέα ενεργή αεροδυναμική γρίλια έχει ετοιμάσει η Hyundai, την οποία προορίζει για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Η κορεατική μάρκα θέλει να μετατρέψει τη γρίλια ως ένα βασικό μέρος της ενεργής αεροδυναμικής του οχήματος, η οποία εκτός από το οπτικό κομμάτι θα συμβάλλει θετικά και στον τομέα της αυτονομίας.

Γρίλια, αεροκουρτίνες, ποδιές και αεραγωγοί στο καπό είναι όλα ενεργά

Συγκεκριμένα, η Hyundai Mobis έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο μπροστινό μέρος, στο οποίο έδωσε την ονομασία «Integrated Front Face Module. Ειδικότερα, βλέπουμε πως το μπροστινό μέρος είναι εξοπλισμένο με γρίλια, αεροκουρτίνες, ποδιές και αεραγωγούς στο καπό, όλα ενεργά για να ανοίγουν και να κλείνουν. Όλα αυτά μαζί λειτουργούν για τη βελτίωση της αεροδυναμικής, ενώ βελτιστοποιούν και την ψύξη της μπαταρίας.

Θα μεγαλώσει την αυτονομία κατά 20 χιλιόμετρα

Η Hyundai αναφέρει πως η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να επεκταθεί κατά περίπου 20 χιλιόμετρα, χάρη στη βελτιωμένη αεροδυναμική, που προσφέρει η τεχνολογία Integrated Front Face Module. Η Hyundai Mobis πρόσθεσε μάλιστα ότι η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα επωφελής για crossover και SUV. Εκτός από τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, το μπροστινό μέρος διαθέτει λειτουργία αυτόματου φορτιστή, ο οποίος αποσυνδέεται μόνος του μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση, ενώ και οι αισθητήρες LiDAR μπορούν να κρυφτούν όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, προκειμένου να προστατεύονται από φθορές την ώρα που δεν είναι χρήσιμοι.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα μπορούσαμε να δούμε στο δρόμο ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Hyundai με το σύστημα Integrated Front Face Module.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις