Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Stellantis θέλει να κατεβάσει στο μισό το βάρος των μπαταριών

Η Stellantis θέλει να κατεβάσει στο μισό το βάρος των μπαταριών

5/4/2024

Θέλει να κάνει πιο φιλικά προς το περιβάλλον τα ηλεκτρικά η Stellantis.
Χρειάζονται 500 κιλά περισσότερες πρώτες ύλες από τα ΙΧ βενζίνης/diesel.
CEO Stellantis: «Θα μειώσουμε στο μισό το βάρος της μπαταρίας».
Το πλάνο της Stellantis βασίζεται στα ηλεκτρικά.

Αξιζει να μαθετε

Θέλει να κάνει πιο φιλικά προς το περιβάλλον τα ηλεκτρικά η Stellantis

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, θέλει να μειώσει στο μισό το βάρος της μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως αυτό πρέπει να συμβεί προκειμένου να γίνουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον και να λυθούν προβλήματα με τη σπανιότητα του λιθίου.

Χρειάζονται 500 κιλά περισσότερες πρώτες ύλες από τα ΙΧ βενζίνης/diesel

Σε δηλώσεις του στο Freedom of Mobility Forum της Stellantis, ο Carlos Tavares είπε ότι τα σημερινά ηλεκτρικά με αυτονομία περίπου στα 400 χιλιόμετρα χρειάζονται περίπου 500 κιλά πρώτων υλών επιπλέον σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα που εξοπλίζονται από κινητήρες εσωτερικής καύσης.

CEO Stellantis: «Θα μειώσουμε στο μισό το βάρος της μπαταρίας»

«Από περιβαλλοντική άποψη… δεν νομίζω ότι έχει νόημα να έχουμε τόσο βαριές μπαταρίες», είπε ο Tavares. «Πιστεύω ότι την επόμενη δεκαετία θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε το βάρος της μπαταρίας κατά 50%, μειώνοντας κατά 50% τη χρήση πρόσθετων πρώτων υλών έναντι ενός συμβατικού οχήματος», κατέληξε.

Το πλάνο της Stellantis βασίζεται στα ηλεκτρικά

Κλείνοντας να σημειωθεί πως το πλάνο της εταιρείας για τα ηλεκτρικά του μέλλοντος είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό φαίνεται και από τους στόχους που έχει θέσει, ευελπιστώντας πως το 100% των πωλήσεών της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα είναι ηλεκτρικά οχήματα, ενώ πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά θα αντιπροσωπεύουν το 50% των πωλήσεών της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σκοπεύει επίσης να πουλά 5 εκατομμύρια ηλεκτρικά ετησίως έως το 2030 και θα λανσάρει περισσότερα από 75 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις