Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η Tesla κατέθεσε πατέντα για ασύρματη φόρτιση στα αυτοκίνητα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Tesla κατέθεσε πατέντα για ασύρματη φόρτιση στα αυτοκίνητα

10/9/2024

Τα σχέδια της πατέντας διέρρευσαν.
Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται από ένα «μαξιλαράκι» στο έδαφος.
Στο βιβλίο οδηγιών του Cybertruck γίνεται αναφορά στην ασύρματη φόρτιση.
Η Tesla έχει επιβεβαιώσει πως εργάζεται για ασύρματο σύστημα φόρτισης.

Όλα δείχνουν πως πλησιάζει η ασύρματη φόρτιση για τα Tesla

Η Tesla κατέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες πατέντα για την κατασκευή ασύρματου φορτιστή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Οι εικόνες από την πατέντα διέρρευσαν και όλα δείχνουν πως η αμερικανική μάρκα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη φόρτιση χωρίς καλώδιο.

Τα σχέδια της πατέντας διέρρευσαν

Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στο Χ από τον χρήστη SETI Park. Αυτές δείχνουν πως η ασύρματη υποδομή φόρτισης έχει ένα μικρό wallbox στον τοίχο, το οποίο θα συνδέεται με ένα pad (μαξιλαράκι) φόρτισης που θα βρίσκεται στο έδαφος. Το τελευταίο θα φορτίζει το αυτοκίνητο που θα σταθμεύει από πάνω του μέσω επαγωγικών πηνίων, τα οποία θα βρίσκονται στο pad και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.


Οι εικόνες από την πατέντα.

Οι εικόνες από την πατέντα.

Στο βιβλίο οδηγιών του Cybertruck γίνεται αναφορά στην ασύρματη φόρτιση

Η φημολογία που έχει κυκλοφορήσει αναφέρει πως η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης θα είναι διαθέσιμη (τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο) στο Cybertruck και στο επερχόμενο robotaxi, το αυτόνομο δηλαδή αυτοκίνητο της Tesla. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι ιδιοκτήτες του Cybertruck βρήκαν οδηγίες για εξαρτήματα επαγωγικής φόρτισης στο βιβλίο οδηγιών του ηλεκτρικού pick-up, γεγονός που υποδηλώνει πως η ασύρματη φόρτιση ενδεχομένως θα τους απασχολήσει στο μέλλον.

Η Tesla έχει επιβεβαιώσει πως εργάζεται για ασύρματο σύστημα φόρτισης

Κλείνοντας, πρέπει να αναφερθεί πως σε μια συνέντευξη, το Δεκέμβριο του 2023, ο Lars Moravy, Αντιπρόεδρος Μηχανικής Οχημάτων της Tesla επιβεβαίωσε πως η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ασύρματη φόρτιση αναφέροντας: «Εργαζόμαστε για την επαγωγική φόρτιση. Επομένως, δεν χρειάζεται καν να συνδέσετε κάτι. Απλώς θα πηγαίνετε στο γκαράζ σας, θα οδηγείτε πάνω από το μαξιλαράκι (pad) και θα φορτίζετε το αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις