Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Η Toyota υιοθετεί την 4ήμερη εργασία με ίδιους μισθούς και εργατοώρες

Η Toyota υιοθετεί την 4ήμερη εργασία με ίδιους μισθούς και εργατοώρες

Η Toyota υιοθετεί την 4ήμερη εργασία με ίδιους μισθούς και εργατοώρες

30/7/2024

Στόχος να αυξήσει τα κίνητρα των εργαζομένων.
Οι συνολικές ώρες εργασίας παραμένουν ίδιες.
Ανησυχία μήπως επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι από το συνεχές ωράριο.
Η Toyota ποντάρει στην αυξημένη απόδοση των υπαλλήλων

Στόχος να αυξήσει τα κίνητρα των εργαζομένων

Η Toyota Motor Corp. στην Ιαπωνία σχεδιάζει να εισαγάγει φέτος ένα νέο σύστημα εργασίας που θα επιτρέπει σε ορισμένους υπαλλήλους γραφείου και τεχνικούς υπαλλήλους που δεν εμπλέκονται άμεσα στην παραγωγή να παίρνουν τρεις ημέρες άδεια την εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό. Ο συνολικός χρόνος εργασίας και τα επίπεδα μισθών των εργαζομένων δεν θα αλλάξουν. Το νέο σύστημα έχει ως στόχο να αυξήσει τα κίνητρα των εργαζομένων και να διατηρήσει τους ειδικευμένους εργαζόμενους στο προσωπικό, επιτρέποντάς τους να επιλέγουν τις ημέρες εργασίας τους κατά την κρίση τους. Στόχος της Toyota είναι να καταστήσει το σύστημα εργασίας της πιο ευέλικτο και να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να εργάζονται αυτόνομα, αυξάνοντας έτσι τα κίνητρά τους.
 

Οι συνολικές ώρες εργασίας παραμένουν ίδιες

Επί του παρόντος, η Toyota χρησιμοποιεί ένα σύστημα ευέλικτου χρόνου εργασίας, στο οποίο οι ώρες εργασίας είναι κλιμακωτές, αλλά ορίζονται σε τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα. Το νέο σύστημα θα καταργήσει αυτό το ελάχιστο όριο και αντ' αυτού θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερες ώρες ορισμένες ημέρες, ώστε να έχουν περισσότερες ημέρες ρεπό, διατηρώντας τις ίδιες συνολικές ώρες εργασίας.
 

Ανησυχία μήπως επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι από το συνεχές ωράριο

Ωστόσο, υπάρχει η ανησυχία ότι οι εργαζόμενοι θα επιμηκύνουν τις ημέρες εργασίας τους προκειμένου να παίρνουν περισσότερες ημέρες άδεια. Για να αποφευχθεί αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει να παροτρύνει τους εργαζομένους να λαμβάνουν καλά σχεδιασμένες άδειες μετ' αποδοχών. Θα προσπαθήσει επίσης να μην επιβαρύνει υπερβολικά τους εργαζομένους- για παράδειγμα, η υπερωριακή εργασία που υπερβαίνει έναν ορισμένο αριθμό ωρών δεν θα εμπίπτει στο σύστημα αυτό.
 

Η Toyota ποντάρει στην αυξημένη απόδοση των υπαλλήλων

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες εισάγουν έστω πιλοτικά συστήματα που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να παίρνουν τρεις ή περισσότερες ημέρες άδεια την εβδομάδα, αν το επιθυμούν, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη έμφαση στην απόδοση. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο ανταγωνισμός για την αυτόνομη οδήγηση και τα ηλεκτρικά οχήματα εντείνεται, οπότε η Toyota σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο σύστημα εργασίας για να εξασφαλίσει και να διατηρήσει τους ικανούς υπαλλήλους της.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις