Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η «κρίση των chips» ξαναχτύπησε τη Volvo

24/8/2021

H σουηδική εταιρία δέχεται απανωτά χτυπήματα από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και αναγκάζεται να βάλει ξανά στον «πάγο» ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Τελειωμό δεν έχουν οι αναστολές στις γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης στο χώρο της αυτοβιομηχανίας, λόγω του ισχυρού πλήγματος που δέχονται στις αλυσίδες εφοδιασμού από την έλλειψη ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Η τελευταία αναφορά έρχεται από την Volvo, που ανακοίνωσε ότι σταματάει την λειτουργία του εργοστασίου της στη περιοχή Torslanda, έξω από το Γκέτεμποργκ, μέχρι και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Στις αρχές του Αυγούστου, το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε ξανασταματήσει τη λειτουργία του, με την σουηδική εταιρία να δηλώνει τότε: «Η παραγωγή στο Torslanda θα διακοπεί προσωρινά από το βράδυ λόγω έλλειψης υλικού που σχετίζεται με το ζήτημα των ημιαγωγών. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, το αργότερο πριν από την επόμενη εβδομάδα».

To εργοστάσιο της Volvo στη Torslanda μπαίνει για δεύτερη φορά στο «πάγο» λόγω έλλειψης ημιαγωγών

To εργοστάσιο της Volvo στη Torslanda μπαίνει για δεύτερη φορά στο «πάγο» λόγω έλλειψης ημιαγωγών


Δυστυχώς όμως το πρόβλημα παρέμεινε και η Volvo, που είχε αναγκαστεί τον Ιούνιο να σταματήσει για μια εβδομάδα και το εργοστάσιο της στη Γάνδη, βάζει ξανά σε αναστολή ολόκληρο το εργοστάσιο.
 
Η παγκοσμία έλλειψη ημιαγωγών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αυτοβιομηχανία, με τη Mercedes, Toyota, Ford, Audi και BMW να έχουν ήδη ανακοινώσει μείωση στη παραγωγή των αυτοκινήτων τους για το 2021, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κατασκευές ηλεκτρονικών συσκευών λόγω της κατακόρυφης αύξησης κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων που οφείλεται στην πανδημία.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε