Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ημέρες χωρίς αυτοκίνητο: Θα έχεις αυτοκίνητο αλλά δεν θα έχεις

Ημέρες χωρίς αυτοκίνητο: Θα έχεις αυτοκίνητο αλλά δεν θα έχεις

Διαβάστηκε από 10856 αναγνώστες - 24/5/2022

Η Κομισιόν προτείνει να θεσπίσουμε ημέρες χωρίς αυτοκίνητο και μείωση των ορίων ταχύτητας, για να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμων. Πονάει χέρι, κόβει χέρι δηλαδή...

Θα μας απαγορεύσουν να οδηγούμε το αυτοκίνητο μας;

Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας πρότεινε η Κομισιόν, που στην περίπτωση που νομοθετηθούν, θα αλλάξουν κατά πολύ την ζωή μας. Το κυριότερο εξ αυτών, είναι η θέσπιση ημέρας χωρίς αυτοκίνητο για όλη την Ευρώπη, και μάλιστα κάθε εβδομάδα. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων κάθε Κυριακή

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη από το ρωσικό πετρέλαιο, προτείνει τις Κυριακές να μη χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο στις πόλεις. Αυτός ο περίεργος περιορισμός, θεωρούν πως θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην μείωση κατανάλωσης καυσίμων, που θα ισορροπήσουν την αγορά. Αναλυτές εκτιμούν ότι η απαγόρευση της αυτοκίνησης τις Κυριακές, σε συνδυασμό με την επιβολή γενικού ορίου ταχύτητας, θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμων έως και 10%.

Θέλουν και μείωση τουλάχιστον 10 χλμ./ώρα στα όρια ταχύτητας

Μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων κάθε Κυριακή, προτείνουν και μείωση κατά 10 χλμ./ώρα στα όρια ταχύτητας των αυτοκινητόδρομων. Η μείωση των ορίων (στην περίπτωση που τα υιοθετήσουν οι οδηγοί στην Ευρώπη), στους αυτοκινητόδρομους κατά τουλάχιστον 10 χλμ./ώρα, θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περίπου 290 χιλιάδων βαρελιών καυσίμου την ημέρα από τα αυτοκίνητα και 140 από τα φορτηγά.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε