Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Casper: Έρχεται στην Ευρώπη το μίνι SUV
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Casper: Έρχεται στην Ευρώπη το μίνι SUV

26/1/2024

Προς το τέλος του 2024 φτάνει στην Ευρώπη το Hyundai Casper, θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο. Στόχος για την εταιρεία να «χτυπήσει» το Citroen e-C3 και το Dacia Spring.

Το Hyundai Casper φτάνει στην Ευρώπη προς το τέλος του 2024

Η Hyundai ίσως έχει ενδιαφέροντα νέα για όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ηλεκτροκίνητο μίνι SUV. Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία του Hyundai Casper στην Ευρώπη, προς τα τέλη του 2024. Το μίνι SUV πόλης κυκλοφορεί ήδη στη Νότια Κορέα με θερμικό κινητήρα, από το 2021. Όπως φαίνεται, η ανάγκη του ευρωπαϊκού αγοραστικού κοινού για οικονομικά SUV, αποτελεί ευκαιρία για την εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Αλλωστε η πορεία του μοντέλου στη Νότια Κορέα χαρακτηρίζεται επιτυχημένη ως τώρα, γεγονός που σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία οφείλεται στον συνδυασμό οικονομίας και εμφάνισης.
 

Το Hyundai Casper θέλει να «χτυπήσει» τα Citroen e-C3 και Dacia Spring

Για το Hyundai Casper το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Το SUV της Hyundai έχει μήκος μόλις 3,60 μέτρα (μικρότερο από τα Dacia Spring και Hyundai i10, ίδιο μήκος με το VW Up). Όσον αφορά την αυτονομία της μπαταρίας του, οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με το Dacia Spring, το οποίο προς το παρόν προσφέρει 230 χλμ. αυτονομίας και 66 ίππους. Από την άλλη, θα μπορούσε επίσης να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό απέναντι στο Citroen e-C3, του οποίου ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 113 ίππους και αυτονομία 320 χλμ.
 

Πέφτει η τιμή του Kona στη Γαλλία κατά 4.000 ευρώ

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, η Hyundai Γαλλίας ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής σε όλες τις εκδόσεις του Kona κατά 4.000 ευρώ, με σκοπό να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική απέναντι στο Renault Scenic, τα VW ID.3 και ID.4, αλλά και το Tesla Model Y.
 

Αγνωστο το αν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στην επερχόμενη κυκλοφορία του μίνι SUV στην ευρωπαϊκή αγορά, και πιο συγκεκριμένα κάνουν λόγο για τη Γαλλία. Δυστυχώς, δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν (και πότε) το Hyundai Casper θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε