Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Hyundai Ioniq 5 N: Ακόμα δεν το είδαμε, Ν το βαφτίσαμε

8/9/2021

O λόγος για το νέο Hyundai Ioniq 5 N, το ηλεκτρικό hatchback της Hyundai, το οποίο καλά καλά δεν κυκλοφόρησε και η εταιρεία φαίνεται ότι ετοιμάζει μία νέα καυτή έκδοση, σκοπεύοντας να μην μείνει αμέτοχη στο παιχνίδι των ηλεκτρικών hot-hatch που έχουν αρχίσει να παίζουν οι εταιρίες τον τελευταίο καιρό.

Καμουφλαρισμένα Hyundai Ioniq 5 N, εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στους δρόμους γύρω από το Nurburgring χωρίς όμως να έχουν γίνει ακόμα δοκιμές εντός της πίστας. Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν το όχημα να διαθέτει μία χαμηλότερη ανάρτηση, φαρδύτερο εμπρός και πίσω μετατρόχιο, ελαστικά χαμηλού προφίλ και νέου σχεδιασμού ζάντες. Νέο φαίνεται επίσης να είναι και όλο το σύστημα των φρένων με μεγαλύτερες δαγκάνες, ενώ απ ότι φαίνεται και από την κίνηση του οχήματος, η ανάρτηση μάλλον είναι σκληρότερη, πράγμα που σημαίνει οτι χρησιμοποιήθηκαν νέα ελατήρια και αμορτισέρ.


Φαρδύτερο μετατρόχιο και νέες ζάντες για το νέο Hyundai Ioniq 5 N

Φαρδύτερο μετατρόχιο και νέες ζάντες για το νέο Hyundai Ioniq 5 N

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Και παρότι δεν φαίνεται τα πρωτότυπα να έχουν διαφορετικό εξωτερικό σχεδιασμό σε σχέση με τα κανονικά Ioniq 5, περιμένουμε η N έκδοση να έχει διαφορετικούς προφυλακτήρες, μασπιέδες και ενδεχομένως πίσω αεροτομή. Η Ν έκδοση του Ιoniq θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα σε στυλ skateboard με ονομασία E-GMP όπως και η κανονική έκδοση και θα είναι διαθέσιμη με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με το συνδυασμό ενός ή δύο ηλεκτροκινητήρων. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και η κανονική μπαταρία των 77.4 kWh η οποία θα διατηρήσει το βάρος του οχήματος σε χαμηλά επίπεδα αλλά θα εξασφαλίζει και το σωστό ζύγισμα.

Νέου σχεδιασμού θα είναι οι προφυλακτήρες και αναμένεται να υπάρχει και πίσω αεροτομή

Νέου σχεδιασμού θα είναι οι προφυλακτήρες και αναμένεται να υπάρχει και πίσω αεροτομή


Το Ioniq 5 N αναμένεται να έχει σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ από την αντίστοιχη έκδοση S, η οποία όπως ξέρουμε θα έχει 306 ίππους και φτάνει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα την ώρα, μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα. Περισσότερες πληροφορίες για το Hyundai Ioniq 5 N περιμένουμε μέσα στο 2023.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε