Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κατασκευάζουν αυτοκίνητα από ανακυκλωμένα σκουπίδια

Κατασκευάζουν αυτοκίνητα από ανακυκλωμένα σκουπίδια

Διαβάστηκε από 15820 αναγνώστες - 29/10/2021

Η μάχη για την μείωση των ρύπων στο περιβάλλον θα έχει μεγάλη διάρκεια, και νικητής στο τέλος πρέπει να είναι ο πλανήτης. Εδώ και χρόνια οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή αυτοκινήτων, ώστε το αποτύπωμα των ρύπων κατά την κατασκευή αυτοκινήτων, να μειωθεί ακόμα πιο πολύ.

Μπορεί τα πρώτα χρόνια που χρησιμοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά για μέρη του αυτοκινήτου, να μην έγινε και πολύ γνωστό, αλλά πλέον οι βιομηχανίες το διαφημίζουν, με την «ταμπέλα» της οικολογίας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Τα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να μειώσουν κατά 90% το CO2 στην κατασκευή των αυτοκινήτων

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ, ακόμα και από την κατασκευή του ένα αυτοκίνητο, προκαλεί ρύπους στο περιβάλλον. Η διαδικασία παραγωγής αρκετών εξαρτημάτων παράγει ρύπους στο περιβάλλον, και οι βιομηχανίες έχουν στραφεί προς την μείωση τους. Έρευνες αναφέρουν πως αν χρησιμοποιηθούν μεγαλύτερες ποσότητες ανακυκλωμένα υλικά στην κατασκευή του αυτοκινήτου, θα μπορούσαν να μειωθούν μέχρι και 90% οι εκπεμπόμενοι ρύποι κατασκευής τους.


Χρησιμοποιούν εδώ και 22 χρόνια ανακυκλώσιμα υλικά στα αυτοκίνητα

Τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους οικολογικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης. Κάθε λεπτό της ώρας καταναλώνονται πάνω από 1 εκατομμύριο τέτοια μπουκάλια σε όλο τον κόσμο, αριθμός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος, καθώς μεγάλο μέρος από αυτά καταλήγουν σε χωματερές ή στην θάλασσα. Η Ford ήταν ίσως η πρώτη μεγάλη βιομηχανία που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί πλαστικά μπουκάλια, για τα πατάκια του Mondeo. Μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια, η Ford υπολογίζει ότι ανακυκλώνει πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια μπουκάλια ετησίως στα εργοστάσια της σε όλο τον κόσμο.


Πλαστικά μπουκάλια, ροκανίδια και χαρτί εφημερίδων κοσμούν αυτοκίνητα άνω των 30.000 ευρώ

Είναι πλέον συχνό το φαινόμενο, αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι εξοπλισμένα με ανακυκλωμένα σκουπίδια. Μέχρι και τώρα έχουμε διαβάσει τρίχες αλόγων σε καθίσματα, πλαστικά μπουκάλια σε ταμπλό, ροκανίδια σε επενδύσεις, μέχρι και κόκκους καφέ. Τα λεγόμενα πράσινα αυτοκίνητα, είναι σχεδόν λογικό να έχει και χαμηλό αποτύπωμα ρύπων στο περιβάλλον, άρα και ανακυκλωμένα σκουπίδια. Όλο αυτό όμως, δημιουργεί μια σύγχυση αν σκεφτεί κανείς πόσο κάνουν σήμερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Τα ανακυκλώσιμα υλικά μειώνουν το βάρος άρα και την κατανάλωση του οχήματος

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την χρήση ανακυκλωμένων υλικών για την κατασκευή τμημάτων των αυτοκινήτων, είναι και η μείωση του βάρους. Τα ανακυκλωμένα σκουπίδια καταφέρνουν να διατηρούν πιο χαμηλά το βάρος των αυτοκινήτων, και αυτό έχει και άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη του ιδιοκτήτη, αφού χαμηλότερο βάρος, σημαίνει και μείωση στην κατανάλωση.
 
Καθαρίζουν τις θάλασσες και κατασκευάζουν αυτοκίνητα!
Τα ανακυκλώσιμα υλικά μειώνουν τους ρύπους του περιβάλλοντος εδώ και 22 χρόνια.
Η ανακύκλωση μειώνει την κατανάλωση καυσίμου!
Θα καθόμαστε πάνω σε πλαστικά μπουκάλια και τρίχες αλόγων…
Πόσο σε επηρεάζει η αγορά αυτοκινήτου 30.000 ευρώ+ από ανακυκλωμένα σκουπίδια;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε