autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Οι εγκαταστάσεις της LG Energy Solution.

Οι εγκαταστάσεις της LG Energy Solution.

«Ξέμειναν» οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά στον Νο1 ευρωπαϊκό προμηθευτή

31/7/2024

Ο Νο1 προμηθευτής μπαταριών στην Ευρώπη προβλέπει «χασούρα» 6,7 δισ. δολαρίων.
Απαραίτητη η δημιουργία εγκαταστάσεων στατικής αποθήκευσης.
Οι μπαταρίες θα χρησιμοποιηθούν σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών.

Ο Νο1 προμηθευτής μπαταριών στην Ευρώπη προβλέπει «χασούρα» 6,7 δισ. δολαρίων

Οι χαμηλές πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το τελευταίο διάστημα προκαλούν πονοκέφαλο στους 6.600 εργαζομένους της LG Energy Solution, του μεγαλύτερου προμηθευτή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων που εδρεύει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, οι λιγοστές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έχουν ως αποτέλεσμα να έχει «ξεμείνει» σημαντικός όγκος μπαταριών στις αποθήκες που μισθώνει η εταιρεία, με τις δυσοίωνες προβλέψεις να κάνουν λόγο για μείωση του φετινού τζίρου κατά 1/3 (6,7 δισ. δολάρια).
 

Απαραίτητη η δημιουργία εγκαταστάσεων στατικής αποθήκευσης

Με σκοπό να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει, η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή ειδικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης, όπου οι μπαταρίες θα φυλάσσονται με ασφάλεια μέχρις ότου να παραδοθούν στις ενδιαφερόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η LG Energy Solution εδρεύει στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, και πλέον αναζητεί κρατική στήριξη.
 

Οι μπαταρίες θα χρησιμοποιηθούν σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών

Πιο συγκεκριμένα, η LG Energy Solution θα μπορούσε να επωφεληθεί από την επιδότηση του net metering από την πολωνική κυβέρνηση, που είναι η δημιουργία ατομικών εγκαταστάσεων παραγωγής ρεύματος με φωτοβολταϊκά για σπίτια ή επιχειρήσεις. Οι μπαταρίες λοιπόν της πολωνικής εταιρείας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας. Σημειώνουμε τέλος, πως η πολωνική κυβέρνηση έχει ήδη επενδύσει 102 εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις