.jpg)
Λιμανάκια: Δημιουργούνται κυκλικοί κόμβοι για τη μείωση των τροχαίων
Οι οδηγοί θα αναγκαστούν να μειώσουν την ταχύτητά τους
Στο Island και το Ribas οι δύο κυκλικοί κόμβοι
Μετά το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες
Οι οδηγοί θα αναγκαστούν να μειώσουν την ταχύτητά τους
Παρεμβάσεις σε διάφορά σημεία στη Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου όπως και στα Λιμανάκια, αναμένεται να γίνουν από την Περιφέρεια Αττικής. Στόχος είναι η δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων, προκειμένου να αναγκάσουν τους οδηγούς να ελαττώσουν την ταχύτητα των οχημάτων τους, για να μειωθούν με αυτό τον τρόπο τα τροχαία ατυχήματα.
Στο Island και το Ribas οι δύο κυκλικοί κόμβοι
Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι δύο κυκλικοί κόμβοι θα δημιουργηθούν στο ύψος του νυχτερινού κέντρου Island και του Ribas. Αιτία γι' αυτή την απόφαση είναι φυσικά τα πολλά τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσουν οι οδηγοί.
Μετά το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι του 2025. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι που θα δημιουργηθούν αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου έργου της Περιφέρειας Αττικής κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, από τη Λίμνη Βουλιαγμένης έως τον οικισμό Θυμάρι, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας.