Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mazda: Ποντάρει σε τεχνητή νοημοσύνη για γρήγορη ανάπτυξη ηλεκτρικών

Mazda: Ποντάρει σε τεχνητή νοημοσύνη για γρήγορη ανάπτυξη ηλεκτρικών

30/11/2023

Η Mazda επένδυσε σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.
Σκοπός να βάλει την τεχνητή νοημοσύνη στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών.
Το διάστημα ανάπτυξης των ηλεκτρικών θα μειωθεί από χρόνια σε μήνες.
Τρεις εταιρείες ακόμα στην επένδυση.

Η Mazda επένδυσε σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Η Mazda συμμετείχε σε μία επένδυση συνολικού ποσού 16 εκατομμυρίων δολαρίων, πάνω σε μία startup εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία ονομάζεται Secondmind και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να συντομεύσει τους χρόνους ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από χρόνια σε μήνες. Και άλλες εταιρείες στην επένδυση μαζί με την Mazda.

Σκοπός να βάλει την τεχνητή νοημοσύνη στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών

Η Secondmind πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που εργάζεται για να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να βοηθήσει στη μείωση του χρόνου σχεδιασμού και ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το διάστημα ανάπτυξης των ηλεκτρικών θα μειωθεί από χρόνια σε μήνες

Όπως ισχυρίζεται η Secondmind, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των χρόνων ανάπτυξης νέων οχημάτων από χρόνια σε μήνες! Συγκεκριμένα, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη θα μειώσει τον αριθμό των σφαλμάτων που γίνονται κατά τα στάδια σχεδιασμού και δοκιμών των αυτοκινήτων, δίνοντας έμφαση στα ηλεκτρικά. Μάλιστα υπολογίζεται πως θα βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν κατά 40% τον αριθμό των πρωτότυπων που δημιουργούν, κάτι που τελικά βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Τρεις εταιρείες ακόμα στην επένδυση

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τη Mazda, υπάρχουν και άλλοι επενδυτές που χρηματοδότησαν την Secondmind.  Πρόκειται για τρεις εταιρείες τις Amadeus Capital Partners, την Atlantic Bridge Ventures και την Cambridge Innovation Capital, χωρίς ωστόσο να έγινε γνωστό το ύψος του ποσού με το οποίο συνεισέφερε η κάθε εταιρεία.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις