autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Με 46 τροχαία με εγκατάλειψη θυμάτων έκλεισε το πρώτο μισό του έτους

Με 46 τροχαία με εγκατάλειψη θυμάτων έκλεισε το πρώτο μισό του έτους

24/7/2024

Στην Αττική η πληθώρα των τροχαίων με 14 περιπτώσεις
Οι τραυματίες έφτασαν τους 42 και οι νεκροί τους 8
Το 44% των θυμάτων ήταν πεζοί
Τα στοιχεία εξέδωσε ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Στην Αττική η πληθώρα των τροχαίων με 14 περιπτώσεις

Δυστυχώς η χώρα μας αποτελεί μια από τις χειρότερες σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες κυκλοφορίας σε καθημερινή βάση. Πολυάριθμες περιπτώσεις τροχαίων τα οποία συχνά καταλήγουν σε δυστύχημα αποτελούν μέρος της καθημερινής αναφοράς των δρόμων. Μάλιστα, μερικά από τα τροχαία καταδεικνύουν και την γενικότερη - κακή - νοοτροπία του μέσου Έλληνα οδηγού, μιας και στο παρόν άρθρο θα σταθούμε στο ποσοστό τροχαίων στα οποία υπήρξε η εγκατάλειψη των αβοήθητων θυμάτων. Τα στατιστικά αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2024, με το σύνολο των τροχαίων να φτάνει τις 46 περιπτώσεις. Από αυτές, οι 14 σημειώθηκαν στην Αττική, η οποία διατηρεί τα ηνία. Ακολουθεί η Στερεά Ελλάδα με 7 περιπτώσεις, η Πελοπόννησος και η Κρήτη με κάθε μια από 5, η Θεσσαλία με 4, έπειτα η Μακεδονία και τα Νησιά του Αιγαίου από 3, Ήπειρος και Νησιά Ιονίου από 2 και τέλος η Θράκη με 1.

Οι τραυματίες έφτασαν τους 42 και οι νεκροί τους 8

Ο αριθμός των θυμάτων έφτασε σε σύνολο τους 50, με τους 8 από αυτούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή και τους υπόλοιπους 42 να τραυματίζονται. Όπως αναφέρει η πηγή, ανάμεσα στους τραυματισμούς που αναφέρθηκαν δεν παρέχονται αναλυτικά στοιχεία για τη βαρύτητα αυτών, αλλά κάποια από τα πιο συχνά σε αναφορά περιστατικά αφορούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα, κακώσεις θώρακα, χειρουργεία, ακόμη και διασωλήνωση τραυματιών. Από τα συνολικά 50 θύματα των τροχαίων με εγκατάλειψη, τα 10 (ποσοστό της τάξης του 20%) αποτελούν ανήλικα άτομα. Από τα 10 αυτά ανήλικα θύματα, 8 ήταν πεζοί, ένας επιβάτης ΙΧ, καθώς κι ένας οδηγός δίκυκλου. Οι αναφερόμενες ηλικίες κυμαίνονται από τα 5 έως τα 17 έτη.

Το 44% των θυμάτων ήταν πεζοί

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των καταγεγραμμένων περιστατικών, από το σύνολο των θυμάτων, τα 2 ήταν ποδηλάτες. Οι 15 από αυτούς ήταν οδηγοί δίκυκλου (το 30% των θυμάτων), 11 από τα θύματα ήταν είτε οδηγοί, είτε επιβάτες σε ΙΧ (22%). Μα κυρίως, το 44% αυτών, δηλαδή 22 θύματα από τα 50 ήταν πεζοί. Σε ευρύτερη κλίματα, το 70% των θυμάτων ήταν μέρος των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου. Από τα 46 συμβάντα, τα 36 έλαβαν μέρος σε κατοικημένες περιοχές, περί του 78,2%, τα 8 συμβάντα σε αγροτικούς δρόμους (το 17,4%) και τέλος τα 2 έγιναν σε Εθνικές οδούς (το 4,4%).

Τα στοιχεία εξέδωσε ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Όλοι οι αριθμοί και τα ποσοστά έχουν γίνει γνωστά από τον σύλλογο με όνομα SOS Τροχαία Εγκλήματα. Ο σύλλογος καταγγέλλει την αδράνεια της Πολιτείας στα θέματα οδικής ασφάλειας και ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη ανάδειξης της εγκατάλειψης τραυματία στο δρόμο ως ατιμωτική πράξη. Ακόμη, τα ονόματα και η φωτογραφία των δραστών να δημοσιοποιούνται, η δια βίου αφαίρεση της άδειας οδήγησής τους, η κατάσχεση του οχήματος και η δίκη τους για κακούργημα. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε