Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτή είναι η Plug-in υβριδική McLaren Artura Spider
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτή είναι η Plug-in υβριδική McLaren Artura Spider

27/2/2024

Η πρώτη Plug-in υβριδική cabrio McLaren
Το πιο ελαφρύ cabrio στην κατηγορία του
Mε 699 άλογα και με 50 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία

Η πρώτη Plug-in υβριδική cabrio McLaren

Η πρώτη Plug-in υβριδική McLaren, η Artura, έκανε ντεμπούτο στις αρχές του 2021 και τώρα σχεδόν ακριβώς 2 χρόνια μετά, η βρετανική φίρμα που έχει έδρα στο Woking, φέρνει στην αγορά την cabrio έκδοσή της, την Artura Spider. Η Artura Spider γίνεται έτσι το πρώτο Plug-in υβριδικό cabrio της McLaren.

Το πιο ελαφρύ cabrio στην κατηγορία του

Η McLaren ισχυρίζεται πως η Artura Spider είναι το πιο ελαφρύ supercar στην κατηγορία της, με διαφορά 83 κιλών από το δεύτερο, ζυγίζοντας μόλις 1.457 κιλά. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην εκτενή χρήση ελαφριών υλικών, όπως το ανθρακόνημα στην αναδιπλούμενη οροφή. Σε σχέση με την coupe έκδοση, η cabrio είναι φυσικά ελαφρώς πιο βαριά, με τη διαφορά να φτάνει τα 62 κιλά.

Plug-in υβριδικό με 699 άλογα

Η ισχύς της Artura Spider πηγάζει από έναν 3λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 604 ίππων (+19 PS σε σχέση με την coupe). Παρέα στο μοτέρ βενζίνης κάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 95 ίππων και 225 Nm ροπής, με τη συνολική ιπποδύναμη να φτάνει τα 699 άλογα. Ενέργεια στο ηλεκτρικό μοτέρ δίνει μια μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 7,4 kWh που φορτίζει έως και το 80% σε οικιακή πρίζα σε 2,5 ώρες και παρέχει αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Όσον αφορά τις επιδόσεις του νέου βρετανικού supercar, το 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε 3 δευτερόλεπτα.

Οι τιμές του στην Ευρώπη

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2024, με τιμές που θα ξεκινούν από $273,800 στις ΗΠΑ ή €252,000 στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις